Alan Rickman is overleden – 10 herinneringen aan professor Snape

Alan Rickman is overleden – 10 herinneringen aan professor Snape

Vanochtend is Alan Rickman op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Alan Rickman is bekend van films als Die Hard, Sweeney Todd en Love Actually, maar natuurlijk vooral van zijn rol als Severus Snape, de toverdrankleraar van Harry Potter. Hier tien mooie herinnering aan deze beruchte tovenaar.

1. Harry wist vanaf het eerste moment dat hij Snape zag dat het niet goed zat, en dat werd er niet beter op toen hij de eerste lessen van hem begon te krijgen.

2. Toen hij erachter kwam dat Snape de steen der wijzen wilde bemachtigen om Voldemort, de heer van het duister, terug te brengen, was het al helemaal mis.

3. Toen kwam Harry erachter dat Snape hem het hele jaar lang had geprobeerd te beschermen tegen de krachten van Professor Quirrell, die echt op zoek was naar de steen. Sneep was toch zo erg nog niet.

4. Hoewel, niet zo erg? Heb jij ooit zo’n vreselijke docent meegemaakt als Snape?

5. Gedurende de zes jaar dat Harry op Hogwarts zat, en de zeven jaar in het magische universum was er niemand die zich zo naar gedroeg als Snape. Zo naar dat hij van Harry’s klasgenoot Neville Longbottom zelfs zijn grootste angst was.

6. Maar zo raar was dat niet. Hij zou je docent maar zijn.

7. Harry’s voorgevoel over Snape leek toch te kloppen toen hij, in opdracht van Heer Voldemort, het schoolhoofd van Hogwarts, Albus Dumbledore, vermoordde.

8. Maar Harry had hem weer onderschat. Snape had zijn hele leven van Lily Potter, de moeder van Harry, gehouden. Hij wilde de zoon van zijn grote liefde beschermen.

9. After all this time? Always.

10. Jaren later noemt Harry Potter zijn zoon Albus Severus Potter. Naar de twee grootste tovenaars die hij ooit gekend heeft. Albus Dumbledore en Severus Snape.

Rust in vrede, Alan Rickman. 21 februari 1946 – 14 januari 2016

Gesponsorde artikelen