‘Harry Potter’ krijgt nieuwe LEGO-sets

Goed nieuws voor Harry Potter-fans met geduld, want er komen nieuwe LEGO-sets van de reeks. Er bestonden al verschillende LEGO-sets van Harry Potter, maar de nieuwe zullen gebaseerd zijn op Harry Potter and the Order of the Phoenix en Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Potterheads die beschikken over geweldige fijne motoriek: this one is for you! Want LEGO komt met nieuwe sets gebaseerd op de locaties uit Harry Potter. Het gaat om zes nieuwe knutseldozen van scènes die je kan herkennen uit Harry Potter and the Order of the Phoenix en Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Harry Potter LEGO sets

De verschillende sets kunnen vanaf nu besteld worden en worden dan vanaf juni geleverd. Een hobby voor tijdens de lockdown zal het dus waarschijnlijk niet worden. Al kan je natuurlijk wel de oudere Harry Potter-sets aanschaffen.

De sets bevatten je favoriete (en iets minder favoriete *kuch* Umbridge *kuch*) personages en de locaties die je zeker nog wel kent uit de filmreeks. In totaal zijn er zes compleet nieuwe sets verkrijgbaar.

The Room of Requirement

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De eerste nieuwe set is gebaseerd op de Room of Requirement (Kamer van Hoge Nood) en bestaat uit 193 stukjes. In de set zit uiteraard de kamer zelf, maar ook een aantal personages.

Zo krijg je bij de set Harry Potter, Hermione Granger en Luna Lovegood, samen met hun patronussen. Daarnaast zit er ook een prikbord in het bord en een fake-dementor op wieltjes op hun spreuken op te testen.

The Astronomy Tower

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De tweede set is de Astronomy Tower en bestaat uit maar liefst 971 stukjes. Genoeg dus om je even mee bezig te houden. De set bestaat zoals je al kon raden uit de Astronomy Tower (Astronomietoren). De set is op z’n minst indrukwekkend te noemen, want ook aan de binnenkant is hij volledig ingekleed. Zo heb je onder andere de Ravenclaw Common Room, maar ook het kantoor van Slughorn en zelfs de kruidentuin van Zweinstein zit in deze set.

Bij de set zitten naast de indrukwekkende toren ook maar liefst acht personages uit de film. Dat zijn Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Slughorn, Lavender Brown, Draco Malfoy, Neville Longbottom en Luna Lovegood.

Hedwig

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De volgende set is Hedwig. Ja, echt gewoon Hedwig de uil van Harry Potter, maar dan wel een pak groter dan je van een LEGO-uil zou verwachten. Hedwig bestaat zo uit 630 stukjes en heeft een ingebouwd mechanisme waardoor je hem kan laten fladderen.

Bij deze set zitten ook de kleinere versie van Harry Potter en Hedwig.

4 Privet Drive

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De volgende set is 4 Privet Drive (Ligusterlaan 4), de woonst van de Dursleys. Maar een leuk extraatje bij deze set is Ron in zijn vliegende Ford Anglia. Met deze set keert LEGO dus terug naar Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Bij deze set krijg je naast de Dudleys, Harry en Ron ook ieders favoriete huiself Dobby.

Attack on the Burrow

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De set Attack on the Burrow bestaat uit het huis van de familie Weasley, the Burrow (het Nest). Naast de volledige roodharige clan, krijg je bij de set ook de slechteriken Fenrir Greyback en Bellatrix Lestrange én om het geheel af te maken een paar vlammen. Zo kan je dus echt de aanval op het Nest naspelen.

Ook deze set heeft naast de buitenkant van de woning ook het interieur. Uren puzzelpret verzekerd dus.

Forbidden Forest: Umbridge’s Encounter

Harry Potter LEGO
LEGO
Harry Potter LEGO
LEGO

De zesde en laatste set is opnieuw een indrukwekkende. Deze toont de scène in de Forbidden Forest (het Verboden Bos). Dus ja, er komt ook de reus Grawp aan te pas.

Daarnaast krijg je in de set ook een grote boom, Harry, Hermelien en ieders favoriete professor (not) Umbridge. Verder zitten er in de set ook twee centaurs, een lamp en een kippenboutje. Genoeg dus om de scène volledig na te spelen. Het leukste detail van deze set? Sowieso de navel van Grawp.

De sets kunnen vanaf 30 april 2020 besteld worden via LEGO.com.

Meer
Lees meer...