Netflix koopt rechten op ‘Enola Holmes’ met Millie Bobby Brown, Henry Cavill en Helena Bonham Carter

Netflix is dankzij de coronacrisis gepromoveerd tot beste vriend van 90 procent van de bevolking. En daar zullen nu waarschijnlijk nog heel wat meer mensen bijhoren, want Enola Holmes, de film over het jongere zusje van Sherlock, zal op het streamingplatform gereleased worden!

Door de coronacrisis staat de hele wereld op z’n kop. Volwassenen moeten zoveel mogelijk van thuis uit werken, kinderen kunnen niet naar school, en ontspannen op een massa-evenement zit er voorlopig ook niet in. Ook de filmindustrie ondervindt heel wat problemen door die maatregelen.

Releases uitstellen of aanpassen

Opnames over de hele wereld liggen stil, omdat de veiligheidsmaatregelen moeilijk te respecteren zijn. Maar ook films waarvan de opnames al afgerond zijn, kunnen niet gereleased worden zoals gepland was. Bioscopen mogen namelijk de deuren niet openen, omdat bezoekers heel makkelijk besmet kunnen raken met het nieuwe coronavirus.

Daarom hebben heel wat productiebedrijven beslist om theatrical releases uit te stellen, of zelfs helemaal te schrappen. Films (zoals de nieuwste Disney-prent Onward) verschijnen daarnaast ook veel sneller op streamingplatformen dan oorspronkelijk gepland was.

Topcast en -crew

Ook Enola Holmes, de film over het jongere zusje van Sherlock en Mycroft Holmes, zal op Netflix gereleased worden. De film heeft alle kenmerken om een kaskraker te worden, met onder andere wereldsterren als Millie Bobby Brown (Stranger Things), Henry Cavill (The Witcher, The Tudors, Batman v Superman) en Helena Bonham Carter (Harry Potter, Alice in Wonderland, The Crown) in de hoofdrollen.

De man in de regisseursstoel is ook niet de minste. Harry Bradbeer was eerder al verantwoordelijk voor Fleabag en Killing Eve en won al een Emmy, een BAFTA en een Golden Globe. De scenarioschrijver van dienst is Jack Thorne. Hij won al een Tony Award en een BAFTA.

The Enola Holmes Mysteries

Netflix kocht de internationale rechten op Enola Holmes en mag de film nog dit jaar overal ter wereld (behalve in China) releasen. De prent is gebaseerd op de zesdelige boekenreeks The Enola Holmes Mysteries van Nancy Springer.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1880. Tiener Enola Holmes (Millie Bobby Brown) trekt in haar eentje naar Londen, om haar moeder (Helena Bonham Carter) te zoeken. Die was namelijk spoorloos verdwenen op Enola’s zestiende verjaardag.

In Londen komt Enola in een soort samenzwering terecht, die de toekomst van de politiek volledig zou kunnen veranderen.

Meer
Lees meer...