Netflix: dit zijn de 10 langste films die je nu kunt bekijken

Nu we allemaal thuis moeten blijven is er ook wat meer tijd om film te kijken. Netflix is hiervoor een goede oplossing. Wil je weten wat de langste films zijn die je nu op Netflix kan bekijken? Wij hebben ze voor jou opgesomd volgens lengte.

Hele middag of avond vrij? Met deze Netflix-films raakt je vrije tijd zeker ingevuld. Beginnen doen we met de kortste van de tien films.

1. Super Deluxe (2 uur 55 minuten)

Deze dramakomedie kwam uit in 2019 en is geregisseerd door Thiagarajan Kumaraja. In de film spelen zich vier verschillende verhalen af.

In het eerste verhaal probeert een echtpaar zich van een lijk te ontdoen. Het tweede verhaal gaat over een kleine jongen die na lange tijd zijn vader terug ontmoet. Hoe een jongeman de andere kant van zijn moeder ontdekt, zie je in het derde verhaal. En in het laatste verhaal twijfelt een religieuze man aan zijn geloof.

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2 uur 58 minuten)

Deze Lord of the Rings was de allereerste editie van de trilogie van Peter Jackson en kwam voor het eerst uit in 2001 in Nieuw-Zeeland. Alle films zijn verfilmingen van de gelijknamige boeken van J.R.R. Tolkin.

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine hobbit Frodo. Als tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring de Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaan Frodo en Gandalf op avontuur om de ring te vernietigen.

3. Happy New Year (2 uur 58 minuten)

Deze misdaadkomedie werd geregisseerd door Farah Khan en kwam uit in 2014. De film speelt zich af op het grootste dansevenement ter wereld: The World Dance Championchip in Dubai.

Alle ogen zijn gericht op de verschillende teams van over de hele wereld die strijden voor nationale trots en glorie. Een team van zes losers doet alsof ze deelnemen aan deze danswedstrijd in een poging de grootste diamantroof aller tijden te plegen.

4. The Lord of the Rings: The Two Towers (2 uur 59 minuten)

Deze editie van de trilogie verscheen in 2002. Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om de machtige Ring, waar Sauron naar op zoek is, te vernietigen. Ze krijgen hierbij hulp uit onverwachte hoek. Merry en Pippin proberen te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger. Legolas, Aragorn en Gimil helpen kong Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

5. The Wolf of Wall Street (2 uur 59 minuten)

Deze film uit 2013 werd geregisseerd door Martin Scorsese . Deze komedie vertelt het levensverhaal van effectenmakelaar Jordan Belfort en is al jaren een heel populaire film.

Het is het einde van de jaren ’80. Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo DiCaprio) is een is een drugs,- drank,- en seksverslaafde effectenmakelaar die door fraude multimiljonair wordt. Zijn zakenpartner, Donnie Azoff (gespeeld door Jonah Hill) is hierbij een vaste waarde. Samen leven ze een decadent luxeleven vol alcohol en drugs. Wegens aanklachten ziet Belfort zijn carrière ten onder gaan door corruptie op Wall Street en invloed van de maffia.

6. King of Boys (3 uur 2 minuten)

Deze film is een Nigeriaans politiek drama uit 2018. Het is geschreven en geregisseerd door Kemi Adetiba.

Alhaja Eniola Salami is een zakenvrouw met een crimineel verleden en een veelbelovende politieke toekomst. Ze verbreekt haar criminele contacten om haar politieke ambities te kunnen waarmaken Nochtans zijn die contacten verantwoordelijk voor haar rijkdom. Alhaja raakt verwikkeld in een machtsstrijd en vraagt zich af wie ze nog kan vertrouwen.

7. The Irishman (3 uur 30 minuten)

The Irishman is een Amerikaanse misdaadfilm uit 2019 toont het gangstermilieu doorheen de jaren in Amerika. De film is geregisseerd door Martin Scorsese, die onder meer ook de Wolf of Wall Street regisseerde.

Het verhaal is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses. ‘The Irishman’ volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (gespeeld door Robert De Niro). Hij is veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en is uitgegroeid tot gerenommeerd huurmoordenaar. Hij zou ook een rol hebben gespeeld bij de verdwijning van een vakbondsleider (gespeeld door Al Pacino).

8. Lagaan: Once Upon a Time in India (3 uur 45 minuten)

Lagaan is een film uit 2001 en is geregisseerd door Ashutosh Gowariker. De film speelt zich af in de Victoriaanse periode toen India nog een kolonie was van Engeland. In de film spreekt men Hindi.

De film speelt zich af in 1893, het jaar dat de Britse koningin Victoria heerste over India. De lokale Britse bestuurder, Captain Russel (gespeeld door Paul Blackthorne) besluit ondanks de droogte, de belastingen (lagaan) te verdubbelen. De bevolking, geleid door Bhuvan (en gespeeld door Aamir Kahan) komt hierdoor in opstand.

9. The Lord of the Rings: The Return of the King (4 uur 23 minuten)

Deze film is het derde deel van de filmtrilogie Lord of the Rings. De film ging in première op 1 december 2003 in Nieuw-Zeeland. Tijdens de Oscars van 2004 was de film genomineerd voor elf prijzen, waaronder die voor beste film, en verzilverde ze allemaal. Daarmee deelt de film het records van aantal Oscars met de elf van Titanic en Ben Hur.

Hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollem aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar de machtige Ring te vernietigen. Ondertussen proberen de legers van Gondor de stad Minas Tirith te beschermen tegen het leger van Sauron.

10. Black Mirror: Bandersnatch (5 uur 12 minuten)

De laatste in de lijst is Black Mirror: Bandersnatch. Het is een interactieve science-fictionfilm geregisseerd door David Slade in 2018.

Bandersnatch speelt zich af in 1984 en vertelt het verhaal van een jonge programmeur die de realiteit in twijfel trekt als hij een fantasyroman bewerkt tot videogame. Door de verwarring van de realiteit met de virtuele wereld, komt hij voor een ingewikkelde uitdaging te staan. De film heeft een duizelingwekkend verhaal en kent meerdere eindes. Tijdens de film moet je als kijker keuzes maken voor het hoofdpersonage (gespeeld door Fionn Whitehead).

Meer
Lees meer...