Left Right
scrollTop top

Netflix komt met Screen Lock voor Android!


Netflix Screen Lock Android
© Netflix

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, moeten we allemaal in ons kot blijven. En daar vergezelt Netflix ons maar al te graag bij. De streaminggigant heeft zelfs een nieuwe functie in z’n app geïntroduceerd om ons kijkplezier optimaal te houden!

In tijden van quarantaine en crisis hebben heel wat beste vrienden en vriendinnen plaats moeten maken voor een nieuwe soulmate: Netflix. Want als we niet uit ons kot mogen komen, dan halen we de al dan niet realistische buitenwereld gewoon naar onze living!

Onhandige vingers

Heel wat mensen kijken Netflix op hun telefoon, omdat ze geen groter scherm hebben, omdat ze bezig zijn met klusjes of gewoon omdat ze geen zin hebben om een ander toestel bij de hand te nemen. Maar hoe makkelijk het ook is om je favoriete serie te kijken op je smartphone, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Want het gebeurt wel eens dat je met je vingers aan je scherm blijft haperen, waardoor je per ongeluk je programma pauzeert of door- of terugspoelt. Door de steeds dunner wordende randen rond het scherm van je smartphone wordt de kans ook steeds groter dat je verkeerd klikt. En daar heeft Netflix zelf verandering in gebracht, of toch voor Android-gebruikers.

Screen Lock-functie

Netflix heeft namelijk een Screen Lock-functie geïntroduceerd. Die kan je inschakelen vanaf het moment dat je favoriete serie of film (Tiger King bijvoorbeeld) begint. Het Screen Lock-knopje verschijnt links onderaan je scherm:

Netflix Screen Lock Android
Netflix

Zolang je Netflix kijkt met het schermslot actief, zullen de knoppen om te pauzeren en tien seconden terug te keren of verder te gaan, niet verschijnen. Geen geknoei meer, dus, dankzij je onhandige vingers.

Netflix Screen Lock Android
Netflix

Om de Screen Lock-functie te deactiveren, moet je twee keer klikken op unlock controls.

Netflix Screen Lock Android
Netflix

Enkel interne Netflix-functies

Het enige minpuntje aan de functie, is dat die alleen knopjes binnen de Netflix-app vastzet. Andere functies, zoals swipen om door- of terug te spoelen, blijven dus gewoon werken. Probeer dus nog steeds niet te veel met je vingers aan je scherm te zitten!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…