Martin Scorsese roept op om ‘The Irishman’ niet op een smartphone te bekijken

Televisiekijken gebeurt de dag van vandaag helemaal anders dan pakweg tien jaar geleden. Dat weet The Irishman-regisseur Martin Scorsese ook en dus roept ie op om z’n laatste prent op een zo groot mogelijk scherm te bekijken.

The Irishman-regisseur Martin Scorsese is al een tijdje de zeventig gepasseerd. Hij is dus opgegroeid op een heel andere manier dan het grootste deel van z’n kijkers en dat maakt hij ook af en toe nog eens duidelijk.

In één keer op groot scherm

In Popcorn with Peter Travers spoorde hij z’n kijkers aan om The Irishman niet op hun smartphone te bekijken. Het ideaalbeeld van de regisseur? De film, die 3,5 uur duurt, in één keer bekijken op een groot scherm, in de bioscoop bijvoorbeeld.

“Ik zou aanraden, als je ooit één van m’n prenten, of films in het algemeen, wil zien, om die alsjeblieft niet via een smartphone te bekijken”, smeekte Scorsese. Een eventuele andere optie is een grote tablet, als het écht moet.

Via de smartphone tijdens het motorrijden

De regisseur doet z’n aanbevelingen nadat er filmpje op sociale media opdook van The Irishman-screenwriter Aaron Stewart-Ahn. Die was de film via z’n smartphone aan het bekijken terwijl hij aan het motorrijden was. Da’s “precies zoals Martin Scorsese voor ogen had”, zoals hij het zelf omschrijft.

The Irishman is sinds vorige week te bekijken op Netflix en in een paar bioscopen. De film duurt drieënhalf uur, en da’s niet voor iedereen een fijn gegeven. Je kan zelf van de film een miniserie maken door hem op drie momenten te pauzeren, ook al gaat dat in tegen alles wat regisseur Martin Scorsese vraagt.

Topcast voor een topfilm

De laatste prent van Scorsese is uiteraard verschenen in het lijstje met Films van de Week. Da’s geen verrassing, want bijna elke film van de regisseur wordt een gigantisch succes. Bovendien heeft The Irishman een wereldberoemde cast. De hoofdrollen in de maffiaprent zijn weggelegd voor Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

Meer
Lees meer...