Na ‘The Irishman’ brengt Scorsese een film uit over de muziekscene in het New York van de jaren ’70

epa

Martin Scorsese en zijn nieuwe film The Irishman is de jongste tijd al wat de klok slaat in entertainmentland. Wat weinig mensen in Europa weten, is dat de 77-jarige regisseur in samenwerking met The Rolling Stones-zanger Mick Jagger de reeks Vinyl maakte over het bruisende New York van de jaren ’70. Vinyl werd na één seizoen afgevoerd, maar Scorsese laat zich niet doen en kondigt in het Amerikaans entertainmentblad Variety aan dat zijn volgende film een documentaire wordt over de muziekscene in de jaren ’70 in New York City.

Het laatste wapenfeit van Martin Scorsese voor The Irishman was Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, een pseudodocumentaire over een tour van Bob Dylan in 1975. Eerdere maakte Scorsese al producties rond The Rolling Stones, George Harrison en The Band.

Apple TV+ of Netflix

Het productiehuis Imagine gaf Scorsese meteen groen licht om het muzikale New York van veertig à vijftig jaar geleden in kaart te brengen. Momenteel zoekt Imagine nog een verdeler voor het eindproduct. Er is een grote kans dat Apple TV+ de gelukkige wordt, gezien eerdere samenwerkingen met Imagine. Scorsese bracht zijn vorige twee producties – The Irishman en Rolling Thunder Revue – echter uit via Netflix, dus ook de moeder der streamingdiensten is een kanshebber.

Gesponsorde artikelen