Robert De Niro vloekt er schaamteloos op los tijdens gesprek over Trump op CNN

Robert De Niro Donald Trump schelden
GettyImages

Robert De Niro is geen al te grote fan van de Amerikaanse president Donald Trump. En dat heeft hij ook nooit verstopt. Afgelopen zondag maakte hij zijn haat opnieuw duidelijk tijdens een show, live op televisie. Hij riep daar “F*ck ‘em, f*ck ‘em” toen het ging over de media die niet akkoord gaan met zijn uitspraken over de president.

Acteur Robert De Niro heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij – zacht uitgedrukt – niet zo’n fan is van de Amerikaanse president Donald Trump. Tijdens zijn speech op de Tony Awards in 2018 bereikte die publiekelijke haat – voorlopig – zijn hoogtepunt. De Niro gebruikte toen twee woorden in zijn speech: “F*ck Trump” en kreeg er een staande ovatie voor.

Commentaar van conservatieve media

Veel conservatieve media, en dan vooral Fox News, vonden dat niet kunnen, en dat is precies waar Brian Stelter de acteur naar vroeg tijdens zijn show Reliable Sources. Het antwoord kwam onverwacht. De Niro reageerde namelijk heel snel met de duidelijke woorden “F*ck ‘em, f*ck em’!”

Stelter is duidelijk geschrokken door het antwoord van De Niro, vooral omdat zijn show op zondagmorgen wordt uitgezonden. Gewoonlijk gaan hosts van dat soort shows op zoek naar gasten waarvan ze zeker zijn dat ze het publiek niet zullen beledigen. Maar daarvoor was Stelter bij De Niro niet aan het juiste adres.

Weinig zorgen

Dat De Niro door zijn uitspraken veel fans verliest onder de aanhangers van Trump en de Republikeinse partij, kan hem duidelijk niet veel schelen. En dat is ook logisch. De Niro schittert op dit moment namelijk in twee films, waar veel van verwacht wordt.

Robert De Niro is één van de hoofdpersonages in The Irishman, de nieuwste film van topregisseur Martin Scorsese. De niet-zo-Trump-fan speelt aan de zijde van andere Hollywood-legendes Al Pacino en Joe Pesci. The Irishman wordt op 1 november in beperkte cinemazalen gereleaset en is vanaf 27 november op Netflix beschikbaar.

Gesponsorde artikelen