Rebel Wilson en Brad Pitt geven opvallende speeches tijdens BAFTA’s

Op de uitreiking van de BAFTA’s gisterenavond maakten Australische actrice Rebel Wilson en Amerikaans acteur Brad Pitt van de gelegenheid gebruik om te lachen met het Britse koningshuis. Met gasten als Prins William en Kate Middleton op de eerste rij, ging dat niet onopgemerkt voorbij.

Het Britse koningshuis is een hot topic. Ook tijdens de BAFTA’s, die gisterenavond plaatsvonden in de Royal Albert Hall in Londen, bleven Prins William en co niet gespaard. Daarnaast is de jaarlijkse awardshow de perfecte gelegenheid om je aan de wereld te laten horen, en dat is ook opgevallen bij de Hollywoodsterren zelf.

Australische rebel

De Australische actrice Rebel Wilson, op dit moment te zien in Taika Waititi’s Jojo Rabbit, schopte het met haar speech onverwacht tot de ster van de awardshow. Wilson mocht zelf de prijs uitreiken in de categorie Beste Regisseur, en verraste ze iedereen met een hilarische toespraak. Daarin had ze het onder andere over de gebeurtenissen in het Brits koningshuis, het Coronavirus en de weinige vrouwen in de Amerikaanse regisseurswereld.

Haar speech begon ze met: “Goedenavond succesvolle gasten en anderen die zich daar niet mee identificeren. Het is fantastisch om hier te zijn … in het Royal Andrew … uh … Royal Harry … Royal Phillip … uh … deze Royal plek.” Na die opmerking ging de camera meteen naar Prins William en Kate Middelton, die not amused vanop de eerste rij toekeken. 

Na haar ongemakkelijk mopje over Prince Andrew nam ze het ook nog op voor de vrouwen in de Amerikaanse filmwereld. Tijdens een opsomming van de (mannelijke) genomineerden in de categorie Best Director zei ze: “Ik denk niet dat ik het zou kunnen, daar heb ik de ballen niet voor.” De speech van Wilson werd enorm goed ontvangen op sociale media. Verschillende twitteraars hopen zelfs dat Rebel Wilson volgend jaar de awardshow mag presenteren. 

“Ik noem hem Harry”

Ook Brad Pitt had voor een opvallende overwinningsspeech gezorgd. Pitt won de prijs voor Best Supporting Actor in de film Once Upon A Time In Hollywood, maar was helaas zelf niet aanwezig tijdens de awardshow. Collega-actrice Margot Robbie nam de prijs voor hem in ontvangst, en las zijn speech voor. 

“Ik hoorde dat jullie ook net single zijn, welkom in de club … “ Hij dankte de academie en zijn collega’s. Verder schreef hij in zijn speech “Ik noem deze BAFTA Harry, want ik kijk er heel erg naar uit om hem mee te nemen naar de Verenigde Staten.” Ook hier keken Prins William en Kate ongemakkelijk lachend toe. Robbie sloot af met de woorden: “Zijn woorden, niet de mijne.”

Meer
Lees meer...