Je kan nu Sherlock Holmes spelen op een trein à la de Orient Express (en er zijn wijntastings)

Hou je van prachtige uitzichten, heerlijke wijn en prachtig weer? Mag het voor jou ietsje meer zijn en mag je reis een streepje mysterie bevatten? Dan hebben we een tripje voor op je bucktlist: de Napa Wine Train’s Murder Mystery Tour is een gewéldig idee voor wie een echte speurneus heeft én die graag in de wijn dopt.

Spendeer jij graag een avondje op de bank met een glas goede cabernet sauvignon en een crimi op tv? Wat als we je nu vertelden dat je bétere wijn kan drinken terwijl je zélf een mysterie oplost op een trein in jaren 20-sfeer? Dat je er onmidddelijk heen wil. Begrijpelijk, en het kan ook: in Napa Valley rijdt er een uitzonderlijke trein rond.

Sherlock Holmes of Poirot met wijn

De Napa Wine Train’s Murder Mystery Tour doet zo’n beetje wat er op het doosje staat. Je wordt terug in de tijd geflitst, naar de roaring twenties. “Je omgeving is stijlvol en elegant, maar er is een dramatische gebeurtenis in Mafia Don Lou Zar’s bar: een moord”, staat er te lezen op de website. En wie is er beter geschikt om die moord op te lossen dan jij?

Het is uiteraard geen kwestie van gewoon een paar getuigen ondervragen: de hele reis duurt wel even en dus is er ook veel plot. Iedereen is verdacht. Maar er is ook een jaloers koppel, een mafioso met slechte bedoelingen, een paar undercoveragenten en dergelijke meer. Wie meerijdt op de trein moet alle puzzelstukjes in elkaar zien te passen én informatie uitwisselen met de andere reizigers om zo het mysterie op te lossen.

Napa Valley

Maar moet je daarvoor nu helemaal naar Californië en heb je eigenlijk niks beters te doen als je daar toch zou zijn? Vrees niet: er zijn tijdens de trip ook een aantal winestastings georganiseerd. Waar moet je anders die mede-reizigers ontdekken, toch? Terwijl heb je zicht op het mooiste van Californië en krijg je een lekker menu voorgeschoteld: Sonoma, tonijn en de beste wijn. En je moet dus niet rijden achteraf.

Voor je het vraagt: ja, je mag absoluut, honderd procent zeker op zoek naar je boa. Want een pak dat past bij de reis, wordt helemaal aangeraden. Voor mocht je nog een beter excuus nodig hebben om je roaring twenties-outfit boven te halen. Geen zin om extra centjes te betalen: een outfit is niet verplicht, maar je kan er maar van profiteren. Toch?

13 wijnhacks die je moet kennen als je van wijn houdt!

Meer
Lees meer...