‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ krijgt nieuwe trailer

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft een nieuwe trailer gekregen. Daarin komen we opnieuw meer te weten over de nieuwste film in de Fantastic Beasts-reeks en ook de eerste waarin we Mads Mikkelsen te zien krijgen als Gellert Grindelwald.

Op woensdag 13 april 2022 verschijnt de nieuwe film in de Fantastic Beasts-reeks: The Secrets of Dumbledore. Daarin zullen we dus dieper ingaan op het verleden van Albus Dumbledore, gespeeld door Jude Law. We kregen in december al een eerste trailer te zien, maar nu volgt er ook een tweede waarin we meer te weten komen over de inhoud van de film.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is de derde film uit de Fantastic Beasts-filmreeks. Zoals de titel al doet vermoeden, staat de film in het teken van Albus Dumbledore, die in de films van Fantastic Beasts een stuk jonger is dan in de Harry Potter-filmreeks en gespeeld wordt door Jude Law. 

In de eerste trailer kwam Mads Mikkelsen maar kort in beeld, maar nu krijgen we een uitgebreidere kijk op ‘zijn’ Grindelwald. Die heeft namelijk een snood plan bedacht om z’n macht over de Wizarding World uit te breiden. Maar omdat Dumbledore (Jude Law) een pakt heeft gesloten met Grindelwald om nooit tegen hem te duelleren, moet hij de hulp inschakelen van Newt (Eddie Redmayne) en zijn minileger bestaande uit z’n vriend Jacob (Dan Fogler), z’n broer Theseus (Callum Turner) en Professor Lally Hicks (Jessica Williams).

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is opnieuw geregisseerd door David Yates, die ook verantwoordelijk was voor de vorige films uit de franchise én de laatste vier films van Harry Potter.

Mads Mikkelsen

In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zullen we dus voor de eerste keer Mads Mikkelsen te zien krijgen als Gellert Grindelwald. Hij vervangt daarmee Johnny Depp die in de eerste twee films de rol voor z’n rekening nam. In de nasleep van de rechtszaak van Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun, liet de acteur weten dat hij niet meer te zien zal zijn in films van Warner Bros.. Bijgevolg moest hij dus vervangen worden in Fantastic Beasts.

De keuze viel uiteindelijk op de Deense acteur Mads Mikkelsen, bekend uit HannibalJagten en Druk. Door het vervangen van Johnny Depp liep het filmen vertraging op. Normaal was de film namelijk al in november 2021 verschenen. Nu moeten we nog geduld hebben tot april 2022.

Bekijk hier de nieuwe trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore verschijnt op woensdag 13 april in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...