Acteur Armie Hammer beschuldigd van verkrachting

Armie Hammer, die je kan kennen uit films als Call Me By Your Name en The Social Network, wordt beschuldigd van verkrachting. Enkele maanden geleden doken er al berichten op die de acteur gestuurd zou hebben. Daarin sprak hij over kannibalisme- en verkrachtingsfetisjes. Maar nu wordt de acteur ook officieel beschuldigd van verkrachting.

In een persconferentie met haar advocate Gloria Allred, stapte een vrouw, die zichzelf Effie noemt, naar voren met haar verhaal. Ze vertelde dat Armie Hammer haar in 2017 gewelddadig verkrachtte en daarbij ook met haar hoofd tegen een muur sloeg.

Brutale verkrachting

Het incident gebeurde volgens Effie op 24 april 2017. “Armie Hammer verkrachtte me gewelddadig voor vier uren lang in Los Angeles. Tijdens de verkrachting sloeg hij herhaaldelijk met mijn hoofd tegen een muur waardoor mijn gezicht verminkt was. Hij heeft ook andere gewelddadige acties ondernomen tegen mij waarvoor ik geen toestemming gaf. Ik dacht dat hij me ging vermoorden, en toen liet hij me achter zonder aan mijn gezondheid te denken.”

Ze vertelt ook dat ze probeerde om weg te vluchten, maar de acteur liet haar niet gaan. Om te voorkomen dat ze weg zou vluchten, verwondde Hammer haar ook aan haar voeten waardoor “elke step pijn deed”. Effie is op dit moment 24 jaar oud en woont in Europa. Ze maakte haar volledige naam niet bekend op de persconferentie.

House of Effie

Effie leerde Armie Hammer kennen via Facebook toen ze 20 jaar oud was en “werd meteen verliefd op hem”. De relatie werd snel serieuzer. Volgens Effie was dat een tactiek van Hammer. “Ik zie nu pas de duidelijke manipulatieve methodes die hij gebruikte”. “Hij testte geregeld mijn toewijding naar hem toe. Hij misbruikte me mentaal, emotioneel en seksueel. Ik zie nu pas dat de enorme mentale greep hij op mij had schadelijk was op zoveel manieren.”

De naam Effie doet misschien al een belletje rinkelen. Het Instagram-account dat enkele maanden geleden naar buiten kwam met screenshots van Armie Hammer heet namelijk ‘House of Effie’. De berichten kwamen van iemand die een affaire had met Hammer. In die berichten werd gesproken over fetisjen zoals kannibalisme en verkrachting. Tijdens de persconferentie wilden Effie noch haar advocate bevestigen of het account ‘House of Effie’ van Effie is.

Wederzijdse toestemming

Armie Hammers advocaat liet al weten aan Variety dat de acteur de verkrachting ontkent. Hij houdt vol dat zijn relatie met Effie, net als die met alle andere vrouwen, “volledig met wederzijdse toestemming was en dat ze alles op voorhand besproken en goedgekeurd hadden”. “Effies eigen correspondentie met Mr. Hammer ondermijnt haar beschuldigingen. Op 18 juli 2020 stuurde ze nog grafische berichten naar Mr. Hammer waarin ze zei wat ze wilde dat hij deed met haar. Op dat moment maakte Mr. Hammer duidelijk dat hij dat soort relatie niet wilde met haar. Het was nooit de intentie van Mr. Hammer om Effie in verlegenheid te brengen of haar fetisjen en kinky seksuele fantasieën te delen, maar zij heeft deze zaak naar een hoger niveau getild door een advocaat onder de arm te nemen en een publieke persconferentie te houden.”

“Effies poging tot aandacht zoeken en een rechtszaak te starten zal het moeilijker maken voor echte slachtoffers van seksueel geweld om de rechtvaardigheid te krijgen die ze verdienen”, besluit de advocaat van Hammer.

Meer
Lees meer...