Left Right
scrollTop top

Acteur Willie Garson, bekend van ‘Sex and the City’, overleden op 57-jarige leeftijd


Willie Garson
© Willie Garson – Bron: HBO via AP/Isopix

De Amerikaanse acteur Willie Garson is dinsdagmiddag overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Garson is bij het grote publiek vooral bekend als Stanford Blatch, de beste vriend van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), in Sex and the City, maar speelde ook in heel wat andere series en films. Hij werd 57 jaar.

“De Sex and the City-familie heeft iemand verloren. Onze geweldige Willie Garson”, reageerde Michael Patrick King, de uitvoerend producent van Sex and the City, in een verklaring aan The Guardian. King werkte recent nog samen met Garson voor And Just Like That…, de reboot van de populaire reeks die dit najaar te zien zal zijn op HBO Max. Eerder dit jaar raakte bekend dat ook het personage Stanford Blatch daarin te zien zal zijn.

HBO

“Zijn geest en toewijding aan zijn vak was elke dag aanwezig bij het filmen van And Just Like That…. Hij was daar en gaf ons alles, zelfs toen hij ziek was. Zijn veelheid aan gaven als acteur en persoon zal door iedereen gemist worden. Op dit droevige, donkere moment worden we getroost door onze herinnering aan zijn vreugde en licht”, schreef King.

“Willie Garson was in het leven, zoals op het scherm, een toegewijde vriend en een helder licht voor iedereen in zijn universum. Hij creëerde een van de meest geliefde personages uit het HBO-pantheon en was bijna 25 jaar lid van onze familie. We zijn diep bedroefd om zijn overlijden te vernemen en bieden onze oprechte deelneming aan aan zijn familie en dierbaren”, laat HBO weten in een persmededeling.

And Just Like That…

Naast zijn bekendste rol in Sex and the City was Garson in de jaren 1990 en 2000 in heel wat andere populaire series te zien. Zo had de acteur onder andere rollen in Twin Peaks, The X-Files, NYPD Blue, Ally McBeal, Buffy The Vampire Slayer, Friends, Stargate SG-1 en CSI: Miami. Meer recent maakte hij naam als Mozzie in de Amerikaanse politieserie White Collar. Ook de lijst films waarin Willie Garson te zien was oogt met onder andere There’s Something About Mary, Being John Malkovic, Freaky Friday en Just Like Heaven indrukwekkend.

Dit najaar zal hij te zien zijn in And Just Like That…, de reboot van Sex and the City voor HBO Max. Daarin herneemt Garson zijn bekende rol als Stanford Blatch. Op sociale media reageren heel wat van zijn voormalige collega’s bedroefd op het nieuws van zijn overlijden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…