Left Right
scrollTop top

‘Sex and the City’-reboot: Vier extra personages keren terug


Sex and the City
© Sex and the City

De reboot van Sex and the City komt eraan. In And Just Like That pikken we zeventien jaar na het einde van de originele reeks de draad opnieuw op bij Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon). Daarbij zullen enkele personen uit hun leven verdwenen zijn, maar anderen maken er nog steeds een belangrijk deel van uit. Zo zullen er vier andere acteurs terugkeren.

Fans van Sex and the City zullen in And Just Like That nog meer oude bekenden terugzien. Vier acteurs uit de originele reeks hebben hun terugkeer bevestigd. We wisten al dat Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon terugkeren als Carrie, Charlotte en Miranda. Kim Cattrall zal door ruzies met Sarah Jessica Parker niet terugkeren als Samantha. Er komt ook geen vervangster voor de rol. Samantha en de andere drie vriendinnen zijn gewoon (zoals dat ook in het echte leven soms gebeurd) uit elkaar gegroeid. Daarnaast wisten we ook al dat de grote liefde van Carrie, Mr. Big (Chris Noth) te zien zal zijn in de reboot. Maar nog vier andere mannen uit de reeks keren terug.

Vier terugkerende acteurs

En nu is ook de terugkeer van Mario Cantone, David Eigenberg, Willie Garson en Evan Handler bevestigd. Zij speelden respectievelijk van Anthony Marentino, Steve Brady, Stanford Blatch en Harry Goldenblatt in Sex and the City.

Anthony en Stanford stapten in de tweede film van Sex and the City in het huwelijksbootje. In And Just Like That zullen we dus te weten komen of de twee nog steeds gelukkig getrouwd zijn. Steve Brady is de echtgenoot van Miranda. Zij kenden relatieproblemen in de Sex and the City-film, maar beslisten om opnieuw voor elkaar te gaan. Harry tot slot is de echtgenoot van Charlotte en de vader van haar twee kinderen. Ook hij maakt nog steeds deel uit van het leven van de vriendinnen, maar het wordt natuurlijk spannend om te zien of dat nog steeds als gelukkig getrouwd koppel is, of als co-ouders van hun kinderen.

Meer diversiteit

Naast de terugkerende personages zullen er in de reboot ook heel wat nieuwe gezichten opduiken. Sarah Jessica Parker die de reeks ook producet, liet eerder al weten dat er in de reboot meer ruimte zal zijn voor diversiteit. Zo was al bekend dat er drie nieuwe zwarte personages aan de reeks werden toegevoegd en kwamen we onlangs ook te weten dat de Mexicaans-Amerikaanse non-binaire acteur Sara Ramirez in de reeks te zien zal zijn als een non-binair personage.

De originele reeks kreeg heel wat kritiek over het gebrek aan diversiteit en de bijna uitsluitend blanke cast. Daarom willen de makers het in de reboot beter doen en dat gaat dus verder dan diversiteit in etniciteit. “We willen geen verhaal vertellen met allemaal witte schrijvers en een witte cast, want dat is niet hoe New York er nu uitziet.”

De reboot van Sex and the City zal bestaan uit tien afleveringen die in de Verenigde Staten beschikbaar zullen zijn via HBO Max. Veel series van HBO Max zijn bij ons te zien via Streamz. Er is nog niets geweten over de releasedatum van And Just Like That.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…