Cast ‘Sex Education’ teaset: nieuwe relaties en driehoeksverhoudingen in seizoen 2

De succesreeks Sex Education keer op 17 januari terug op Netflix voor een tweede seizoen. Maar voor wie te ongeduldig is, vertellen showrunner Laurie Nunn en hoofdrolspelers Otis Milburn (Asa Butterfield) en Eric Effiong (Ncuti Gatwa) al kort aan wat je je mag verwachten.

In het eerste seizoen van Sex Education werken de schuchtere Otis en de zelfzekere Maeve Wiley (Emma Mackey) samen om sekstherapie te geven aan de medeleerlingen uit hun school.

Otis Ola kissing Sex Education Netflix 2
Netflix

Al snel wordt duidelijk dat het duo zelf eigenlijk ook wel een of meerdere therapiesessies kan gebruiken. Maar langzaam ontdooit de stoere Maeve terwijl Otis bij zijn nieuwe vriendin Ola Nyman (Patricia Allison) eindelijk zijn schrik voor seks lijkt te overwinnen.

Meer vrouwen

Volgens showrunner Nunn zet deze evolutie zich door in het tweede seizoen. “We volgen nog steeds de relatie die Otis heeft met zijn moeder en zijn beste vriend Eric”, verklapt ze aan de website Digital Spy. “Maar het is een nieuwe en andere versie van Otis, wat leuk wordt om te zien.”

Nunn verklapt ook dat de vrouwelijke personages in het tweede seizoen meer op de voorgrond zullen treden. “We verleggen onze focus en brengen iets meer tijd door met de meisjes en vrouwen”, besluit ze mysterieus.

Nieuwe personages

Om welke vrouwelijke personages het precies gaat, is niet geweten. Ncuti Gatwa, die Eric speelt, verklapt aan diezelfde website namelijk dat we in het nieuwe seizoen van Sex Education kennis zullen maken met “nieuwe vrouwen en nieuwe mannen”.

“Er zijn niet alleen nieuwe personages, maar ook nieuwe relaties. Er zijn zelfs enkele driehoeksverhoudingen”, gaat de acteur verder. In Teen Vogue verduidelijkt hij dat ook zijn eigen personage Eric van twee mannen tegelijkertijd interesse krijgt.

Sex Education seizoen 2 vanaf 17 januari

Hoofdrolspeler Asa Butterfield houdt het in de verschillende gesprekken met de pers iets algemener. “In het tweede seizoen komen we ook meer te weten over de personages zelf en hun eigen leven. Zo zien we wat hen drijft en kunnen we hun beslissingen beter in perspectief plaatsen.”

Om te weten wat we ons daar precies moeten bij voorstellen, moet je nog wachten tot 17 januari. Dan komt het tweede seizoen van Sex Education op Netflix.

Meer
Lees meer...