Actrice Kirstie Alley (71) overleden aan gevolgen van kanker

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar familie vannacht bekend. De actrice kreeg onlangs te horen dat ze leed aan kanker, waarna haar gezondheid snel achteruit ging. Alley is vooral bekend van haar rol in de reeks Cheers, maar was later ook nog in verschillende komedies te zien.

De kinderen van actrice Kirstie Alley deelden vannacht een hartverscheurend statement op sociale media. In het statement laten ze weten dat hun moeder recent te horen kreeg dat ze kanker had en dat ze na een korte, maar moedige strijd tegen de ziekte overleden is.

Kirstie Alley

Kirstie Alley speelde haar eerste rol in Star Trek II: The Wrath of Khan in 1982. In die film speelde ze de rol van Lieutenant Saavik. In de jaren die daarop volgden had Alley nog enkele rolletjes in verschillende kleinere films. Haar volgende grote rol kreeg ze in 1987 in de komedie Summer School.

Later datzelfde jaar scoorde Kirstie Alley de rol die haar voorgoed op de wereldkaart zou zetten. Vanaf dan was ze namelijk te zien in de populaire sitcom Cheers. Daarin speelde Alley de rol van Rebecca Howe. Ze was te zien in de reeks vanaf seizoen 6 en speelde mee tot het einde van de reeks in 1993. Voor die rol kreeg Kirstie Alley ook een Emmy Award en een Golden Globe.

Na haar rol in Cheers was Kirstie Alley nog in verschillende andere films en series te zien. Haar meest recente grote rol was die van Ingrid Hoffel in het tweede seizoen van Scream Queens. Kirstie Alley nam eerder dit jaar nog deel aan de Amerikaanse versie van The Masked Singer. Daarin schopte ze het, verkleed als Babymammoet tot de achtste aflevering.

Kanker

In een statement, dat gedeeld werd op het Twitteraccount van Kirstie Alley, lieten haar kinderen True en Lillie Parker weten dat hun moeder overleden is. “Het spijt ons om te moeten meedeelden dat onze geweldige, sterke en liefdevolle moeder overleden is, na een strijd tegen kanker, die nog maar net ontdekt werd. Ze was omringt door haar naaste familie en vocht moedig tegen de ziekte.”

Verder bedanken haar kinderen de artsen en verpleegkundigen van het Moffitt Cancer Center voor hun goede zorgen. “Het lef en de passie voor het leven, haar kinderen en haar vele dieren en niet te vergeten haar eindeloze liefde om dingen te maken waren ongeëvenaard en laten ons achter met inspiratie om alles uit het leven te halen net zoals zij deed.” Kirstie Alley werd 71 en laat naast haar twee kinderen ook drie kleinkinderen na.

Meer
Lees meer...