‘The Masked Singer’ krijgt internationale versie met deelnemers van over de hele wereld

Leuk nieuws voor de fans van The Masked Singer. Er komt namelijk een internationale versie van het programma. Daarin zullen kandidaten van over de hele wereld deelnemen aan een extra grote editie die One World, One Masked Singer zou gaan heten. Dat meldt Variety.

Binnenkort komt er nog een extra grote versie van The Masked Singer bij. Daarin zullen figuren (en deelnemers) van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen. Welke landen zullen deelnemen en waar One World, One Masked Singer te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

The Masked Singer

The Masked Singer is een wereldwijde hit. In bijna elk land kruipen plaatselijke acteurs, zangeressen en politici in een pak om de jury en het publiek te overtuigen van hun kunnen. Bij ons was een aantal maanden geleden het tweede seizoen te zien, waarin uiteindelijk Camille Dhont met de overwinning ging lopen. Het eerste seizoen werd gewonnen door Eurovisiesongfestival-legende Sandra Kim.

Het programma komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea, waar een Amerikaanse tv-maker het heeft opgepikt. Hij maakte zijn eigen versie voor de Amerikaanse televisie. Daarna volgden heel wat andere landen dat voorbeeld. Onder andere Australië, Brazilië, Nederland, Canada, Denemarken, Frankrijk en Duitsland hebben nu een eigen versie.

One World, One Masked Singer

Welke landen binnenkort te zien zullen zijn in One World, One Masked Singer is nog niet bekend. De vraag is dan ook of het programma ook deelnemers uit niet-Engelstalige landen zal aanvaarden. Plaatselijke sterren zijn vaak namelijk onbekenden in andere landen. Ook voor de rest is er nog niet veel informatie bekendgemaakt.

Wat we wel weten, is dat het programma sowieso wordt uitgezonden in de Verenigde Staten. Executive producer Craig Plestis liet aan Variety alvast weten dat hij er zin in heeft. “Het bestaat nu in meer dan 56 landen en ik kan niet wachten om deelnemers uit elk land samen te brengen voor een epische competitie die over de hele planeet te zien zal zijn”, klinkt het. Uit zijn uitspraak kunnen we afleiden dat One World, One Masked Singer wel degelijk in verschillende landen te zien zal zijn. Maar wanneer is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...