Bizarre eerste onthulling in ‘The Masked Singer USA’ verrast alle kijkers

Het vijfde seizoen van The Masked Singer in de Verenigde Staten is deze week van start gegaan. Vooraf hadden de makers beloofd dat er dit seizoen heel wat zaken veranderd waren en dat bleek al bij de eerste onthulling. Onder het kostuum van Slak zat namelijk niemand minder dan het fictieve personage Kermit de Kikker.

VTM had vorig jaar met The Masked Singer een kijkcijferkanon te pakken. De finale – met Sandra Kim als winnares – was zelfs de best bekeken aflevering van een programma ooit op de zender. 

Vijfde seizoen

Maar ook in andere landen is het programma een enorme hit. In de Verenigde Staten zijn ze ondertussen zelfs al toe aan het vijfde seizoen van The Masked Singer. De eerste vier seizoenen werden gewonnen door T-Pain, Wayne Brady, Kandi Burruss en LeAnn Rimes, stuk voor stuk goede zangers of zangeressen. 

Er waren in al die seizoenen echter ook enkele meer verrassende deelnemers. Onder andere skater Tony Hawk, politica Sarah Palin, YouTubester JoJo Siwa, actrice Bella Thorne, NFL-ster Rob Gronkowski, Oscarwinnaar Mickey Rourke en gamer Ninja waagden hun kans, met wisselend succes.

Kermit de Kikker

Toch was de onthulling van woensdagavond tijdens de eerste aflevering van het vijfde seizoen van The Masked Singer in VS met voorsprong de meest verrassende ooit. In die aflevering moesten vijf van de deelnemers een nummer brengen. De versie van Slak van het lied You Make My Dreams van Hall & Oates viel daarbij het minst in de smaak.

Daarna was het tijd voor de jury om nog een laatste gokje te wagen. Namen zoals Seth McFarlane, Jay Leno, Ted Cruz en Billy Crystal werden daarbij genoemd. Maar niemand kon voorspellen dat het Kermit de Kikker, bekend van The Muppets Show, zich in het kostuum schuilhield. 

https://www.youtube.com/watch?v=Vz_wVFU8-io

“Na jarenlang een gemiddelde alledaagse pratende kikker te zijn geweest, dacht ik dat het leuk zou zijn om iemand anders te zijn. De kans om een ​​slak te worden – met mijn eigen ingebouwde stacaravan – was te mooi om te laten liggen … Ik ben niet lang op de show geweest. Maar ik genoot van elke minuut”, reageerde Kermit na afloop tegen Variety.

Meer
Lees meer...