Bella Thorne opnieuw onder vuur door OnlyFans

Actrice Bella Thorne ligt opnieuw onder vuur. Ook deze keer gaat het over haar account op OnlyFans, waarvoor ze eerder al heel wat kritiek kreeg. De actrice beweert nu namelijk dat ze “de eerste was op OnlyFans en daarvoor alle kritiek kreeg“.

Bella Thorne zorgde eerder dit jaar voor ophef nadat ze een account maakte op OnlyFans. Ze beweerde dat ze via het platform in een week tijd 2 miljoen dollar (1,65 miljoen euro) verdiend had. Maar later bleek dat ze dat deed door haar fans valse beloften te maken. En nu is ze na een uitspraak over OnlyFans opnieuw in een storm beland.

Bella Thorne

Bella Thorne maakte in augustus dit jaar een account aan op OnlyFans. Daarover zei ze nadien dat ze in één week tijd twee miljoen dollar verzamelde. Ze maakte het profiel vooral aan om research te doen voor een nieuwe film. Die zou gaan over wat een site als OnlyFans kan doen met het leven van jonge meisjes, zo legde ze uit in een interview met LA Times. “Wat doet een platform als dit met zijn gebruikers? Hoe kan het je leven beïnvloeden en hoever wil je gaan? Je kan zoals ik zijn, of een getalenteerd meisje uit Montana, en OnlyFans kan je leven veranderen. Als je dat wil uiteraard.”

Dat een profiel op OnlyFans je leven kan veranderen, bewees Bella Thorne ook echt. Want in een week tijd verzamelde Bella Thorne maar liefst 2 miljoen dollar (1,65 miljoen euro). Een deel van dat geld wilde ze in haar productiebedrijf steken, onder andere voor de productie van de film over het platform. De rest van het geld ging ze aan het goede doel schenken. Maar al snel bleek dat Bella dat geld niet helemaal volgens de regels verdiend had.

Oplichterij

Bella Thorne liet haar fans 20 dollar (omgerekend zo’n 16,5 euro) betalen om toegang te krijgen tot haar profiel. Op haar profiel zelf konden fans voor extra geld “pikantere” foto’s kopen. Althans, dat is wat de actrice beloofde. Zo liet ze haar fans 200 dollar (165 euro) neertellen voor een “volledig naakte fotoset”. Toen de fans die kregen, bleek het echter te gaan over geschreven boodschappen en dus geen naaktfoto’s. Daarom vroegen heel wat mensen refunds aan. Het ging om zoveel aanvragen dat OnlyFans zelfs een extra regel heeft opgesteld die stelt dat je niet langer meer dan 50 dollar (41 euro) mag vragen voor een simpele boodschap en niet meer dan 100 dollar (82 euro) fooi mag geven.

Die nieuwe regel was een streep door de rekening van heel wat sekswerkers die de kost verdienen via OnlyFans. Daarnaast moesten ze in plaats van 7 dagen ook plots tot 30 dagen wachten om uitbetaald te worden omdat OnlyFans te veel geld terug moest storten aan de misnoegde fans van Bella Thorne. OnlyFans betaalt namelijk zelf voor de transactiekosten van betalingen op het platform. Door de refunds moesten ze dat bedrag dubbel betalen, waardoor het prijskaartje flink opliep.

“De eerste op OnlyFans”

De actrice verontschuldigde zich bij de getroffen sekswerkers waarna de storm was gaan liggen. Tot ze nu opnieuw opflakkerde. De actrice deelde namelijk in een Instagram Story de volgende boodschap. “Iedereen haast zich plots naar OnlyFans maar ik heb de klappen opgevangen omdat ik het als eerste deed.”

Een statement dat uiteraard niet klopt. Want het platform werd opgericht in 2016 en heel wat andere gebruikers hebben al te maken gekregen met kritiek nog voor Bella een account op de website aanmaakte. Zelfs als Bella zou bedoelen dat ze de eerste celebrity op het platform was, dan nog zou haar statement niet kloppen. Cardi B maakte namelijk al eerder een account aan om haar single WAP te promoten.

Meer
Lees meer...