‘Scream Queens’ lijkt terug te komen

Fans van Scream Queens hebben mogelijk iets om naar uit te kijken. De officiële socialemediaprofielen van de reeks hebben namelijk plots een update gekregen. Het is ondertussen al zes jaar geleden dat het tweede en voorlopig laatste seizoen van de reeks verscheen. Maar mogelijk komt er dus toch nog een derde seizoen.

Scream Queens liep van 2015 tot 2016 en bestaat uit twee seizoenen. De comedy/horrorreeks kon rekenen op een indrukwekkende cast met onder andere Emma Roberts, Lea Michele, Keke Palmer, Abigail Breslin, Billie Lourd, Taylor Lautner, John Stamos en Ariana Grande. In 2020 liet maker Ryan Murphy weten dat hij werkte aan een nieuw seizoen van de reeks, maar sindsdien was het opnieuw stil rond Scream Queens. Tot nu.

Scream Queens

Hoewel de voorlopig laatste aflevering van Scream Queens dateert van 2016, bestaan de socialemediaprofielen van de reeks nog steeds. Daarop gebeurt niet veel, maar nu zijn de profielfoto’s plots veranderd. Opvallender is dat ook de naam van het account op Instagram veranderd is. Daarin was de zender Fox, waarop de reeks in de Verenigde Staten te zien was, namelijk opgenomen. Maar nu is de naam van de zender uit de gebruikersnaam gehaald. Daardoor denken fans dat de reeks naar een andere zender of mogelijk streamingdienst gaat.

Eerder dit jaar liet hoofdrolspeelster Emma Roberts, die in de reeks Chanel Oberlin speelt, nog weten dat ze openstaat voor een reboot van Scream Queens. “Ik wil een derde seizoen van Scream Queens en ik denk dat het nu het goede moment is”, liet ze weten in een interview met ComicBook.com. “Ik weet niet wie er juist over beslist, maar we moeten er echt werk van maken.”

Netflix?

De reeks zou mogelijk opnieuw opgepikt kunnen worden door Netflix. De streamingdienst heeft namelijk een deal met Ryan Murphy, de maker van Scream Queens. Murphy maakte zo al The Politician, Hollywood en Ratched voor Netflix. En recent scoorde hij met DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story en The Watcher.

Het gaat om een deal van maar liefst 300 miljoen dollar, dus mogen we in de toekomst wellicht nog heel wat titels van de Amerikaanse regisseur verwachten. En daar kan een reboot van Scream Queens dus ook deel van uitmaken.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Scream Queens:

De eerste twee seizoenen van Scream Queens zijn bij ons te bekijken op Disney+.

Meer
Lees meer...