‘Ratched’ op Netflix, van makers ‘American Horror Story’, krijgt officiële trailer

Ratched Netflix
Netflix

De nieuwe Nteflixreeks Ratched heeft een officiële trailer gekregen. De reeks met Sarah Paulson in de hoofdrol zal op 18 september verschijnen op de streamingdienst. Ratched werd gemaakt door de makers van American Horror Story en dat is in de trailer alvast duidelijk te zien.

Ratched is de nieuwste Netflix Original en de zoveelste die gemaakt werd door Ryan Murphy, de maker van onder andere American Horror Story, Scream Queens en Glee. De regisseur tekende een een exclusief contract met de streamingdienst en maakte sindsdien al Hollywood en The Politician. Murphy werkte voor Ratched samen met Evan Romansky, maar de stempel van de maker van American Horror Story is duidelijk te voelen.

Ratched

Een eerste duidelijke gelijkenis met American Horror Story is natuurlijk hoofdrolspeelster Sarah Paulson. Zij speelt in Ratched de rol van verpleegster Mildred Ratched. Verpleegster Ratched wordt aangenomen in een psychiatrie, maar al snel laat ze zich van haar duistere kant zien.

En dat is wanneer de reeks full American Horror Story gaat en ook hier het horrorgehalte flink omhoog gaat. De reeks is gebaseerd op het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest van Ken Kesey en vormt een prequel voor het boek. Zo zal je in de reeks dus te weten komen waarom verpleegster Mildred Ratched de harteloze tiran geworden is die ze in de roman is.

Trailer

We kregen eerder al enkele foto’s te zien uit de reeks, maar nu is er ook een officiële trailer en die bevestigt dat onderwerp al. Daarin is te zien hoe Mildred Ratched in 1947 aankomt in de psychiatrie en steeds meer onconventionele manieren gebruikt om haar patiënten te behandelen. Maar ze kan het duidelijk ook niet al te best vinden met haar collega’s, die zo mogelijk ook “behandeld” zullen worden.

Het geheel is de typische mix tussen horror en comedy die we al gewoon zijn uit de reeksen American Horror Story en Scream Queens. Naast Sarah Paulson zullen in de reeks ook Sharon Stone, Finn Wittrock en Rosanna Arquette te zien zijn.

Bekijk hier de officiële trailer voor Ratched:

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen