Apple ontwerpt AirPod-doosje met touchscreen

Apple is altijd bezig met het vernieuwen en verbeteren van producten. Nu zijn de nieuwe ontwerpen voor hun AirPod-doosje aan de beurt. Volgens de eerste schetsen zou er een touchscreen op het oplaaddoosje komen waarmee je verschillende apps kan bedienen.

Apple diende een patent in bij het US Patent & Trademark Office op een nieuw AirPod-doosje. Op de ontwerpen kunnen we zien dat het technologiebedrijf eraan denkt om het doosje van een touchscreen te voorzien. Tot nu toe diende het doosje enkel als oplader voor de draadloze oortjes. Daar zou nu verandering in kunnen komen met het ingebouwde schermpje.

Vernieuwde Ipod

Volgens verschillende critici zou het ontwerp doen denken aan de oudere Ipods 2G en 3G. Toch is het niet helemaal hetzelfde. Met het nieuwe doosje zou je niet enkel je muziek en audioboeken kunnen besturen, maar ook apps zoals Maps, Apple TV+ en de weer-app. Anderen vergelijken het daarom dan weer met de moderne Apple Watch.

Het is ook opmerkelijk dat Apple verschillende versies van het doosje indient als patent. Het schermpje met toegang tot de apps is in elke versie inbegrepen, maar anderen functies verschillen. Sommige modellen beschikken ook over functies zoals een geluidskaart, aanraakgevoelig scherm en bewegingssensoren.

Bron: Apple Patent Application Publication

Of en wanneer het doosje op de markt zou komen, is nog niet duidelijk. Het gebeurt wel vaker dat Apple patenten indient van producten die nooit op de markt komen. In januari patenteerde het bedrijf nog een draadloze ingebouwde oplader voor hun smartphones.

Meer
Lees meer...