Nieuwe AirPods Max en goedkopere AirPods Lite verwacht ten vroegste eind 2024

Er zijn nieuwe geruchten over de plannen van Apple met de AirPods in de nabije toekomst. Daarbij is er zowel plaats voor een nieuwe versie van de high-end AirPods Max als een eerste model van de verwachte goedkopere AirPods Lite. Beide toestellen worden in de tweede helft van 2024 of de eerste helft van 2025 verwacht.

In het nieuws: Het is de bekende en meestal goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo die in een reeks tweets met nieuwe geruchten komt over de volgende generatie AirPods. Het gaat om twee nieuwe toestellen die verwacht worden in de tweede helft van 2024 of de eerste helft van 2025. Ten eerste gaat het over een meer betaalbare versie van de AirPods. Daarnaast wordt er ook een update verwacht van de high-end koptelefoon AirPods Max.

AirPods Lite:

  • De eerste geruchten over de plannen van Apple voor goedkopere draadloze oortjes dateren van begin dit jaar.
  • Met die nieuwe AirPods Lite hoopt Apple beter de concurrentie te kunnen aangaan met de vele goedkope draadloze oortjes die de voorbije jaren op de markt zijn gekomen.
  • Bij ons mogen we ons verwachten aan een lanceringprijs van zo’n 129 euro. Dat is 30 euro goedkoper dan de goedkoopste AirPods, van de tweede generatie, die nu op de markt zijn.
  • De release van die eerste editie van de AirPods Lite wordt wel pas ten vroegste in de tweede helft van 2024 verwacht.

AirPods Max:

  • Eind 2020 kondigde Apple zijn eerste premium over-ear koptelefoon aan. Dat high-eind toestel kreeg de naam AirPods Max en werd in ons land gelanceerd met een adviesprijs van 629 euro. Nu, meer dan twee jaar later kosten AirPods Max nog steeds evenveel.
  • Meer details over de nieuwe features van die AirPods Max 2 die eind 2024 of begin 2025 op de markt zouden zijn er nog niet. We mogen ons wel sowieso verwachten aan een USB-C-oplaadpoort in plaats van Lightning. Daarnaast krijgen we vermoedelijk ook een langere batterijduur, betere geluidskwaliteit, een vernieuwd design en betere softwareondersteuning op je iPhone.
Meer
Lees meer...