Apple introduceert nieuwe functie om telefoongesprekken op te nemen met je iPhone in iOS 18

Apple heeft tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) een opvallende nieuwe functie onthuld die beschikbaar zal zijn in iOS 18. Deze functie stelt gebruikers in staat om telefoongesprekken op te nemen met je iPhone en mogelijk zelfs te transcriberen in de Notes-app.

Tijdens de WWDC presenteerde Apple diverse innovaties. Naast de introductie van iOS 18, de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem, werd ook Apple Intelligence aangekondigd. Dit is Apples eigen versie van artificiële intelligentie, speciaal ontwikkeld voor de nieuwste iPhones, iPads en Macs.

Telefoongesprekken opnemen

Een van de meest opvallende nieuwe functies in iOS 18 is de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen. Tijdens het bellen verschijnt er een balkje op het scherm dat aangeeft dat het gesprek wordt opgenomen. Bovendien ontvangen alle deelnemers aan het gesprek een melding, zodat iedereen op de hoogte is van de opname. Deze aanpak zorgt ervoor dat de privacy gewaarborgd blijft.

Het opgenomen gesprek wordt vervolgens opgeslagen in de Notes-app, waar het op elk gewenst moment kan worden teruggeluisterd.

Transcriberen van gesprekken

Een bijkomende functionaliteit in Notes is de mogelijkheid om opgenomen gesprekken te laten transcriberen. Deze functie is voorlopig beschikbaar in acht talen: Engels, Spaans, Duits, Frans, Japans, Mandarijn, Kantonees en Portugees. Hierdoor kunnen gebruikers gesprekken eenvoudig omzetten in tekst en deze verder bewerken of doorzoeken.

Beschikbaarheid en vereisten

De opname- en transcribeerfunctie maakt deel uit van Apple Intelligence en is alleen beschikbaar voor gebruikers met een iPhone 15 Pro of 15 Pro Max. Deze nieuwe modellen zijn uitgerust met de benodigde hardware om van deze functies te kunnen profiteren. Gebruikers met een van deze toestellen kunnen de nieuwe features uitproberen bij de lancering van iOS 18 later dit jaar.

Meer
Lees meer...