Apple Intelligence: Apple springt op AI-kar en belooft slimme functies voor iPhone

Apple kondigde op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie eigen toepassingen aan op het vlak van artificiële intelligentie. Waar de techreus het verschil mee hoopt te maken: de slimme technologie zal bij Apple je persoonlijke situatie begrijpen, zo beloofde topman Tim Cook.

In het nieuws: Apple presenteerde op zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) enkele vernieuwingen aan. De belangrijkste is Apple Intelligence, zijn versie van artificiële intelligentie voor de eigen toestellen zoals de iPhone. Apple bevestigde daarnaast dat het een alliantie met OpenAI, de maker van ChatGPT, is aangegaan.

De context: Apple kreeg de voorbije maanden kritiek omdat het afwezig bleef in het snel evoluerende veld van AI. Een inhaalbeweging is dan ook meer dan nodig, ook al omdat de beurskoers dit jaar wat ter plaatse trappelt.

Concreet: Cook belooft “persoonlijke intelligentie”, wat betekent dat de slimme toestellen je relaties en je gewoonten zullen kennen, wat de interactie met AI-assistent Siri heel intuïtief moet maken. Siri zal daarbij doorheen de apps op de iPhone kunnen zoeken en antwoord kunnen bieden op vragen als:

  • “Toon me alle zaken die ik naar Tim gestuurd heb deze week.”
  • “Toon me alle recente foto’s van mijn zoon.”
  • “Speel de podcast af die mijn moeder stuurde.”

Ook op komst: De verwerking van e-mails wordt persoonlijker, zodat je sneller de berichten gaat lezen die voor jou belangrijk zijn. Het systeem zal bijvoorbeeld meteen het bericht samenvatten, in plaats van de eerste zinnen te tonen.

Genmoji

Wat fun: Apple gaat het mogelijk maken om zelf emoji’s te maken, de zogeheten “genmoji’s”.

Bron: Apple

De beursreactie: Beleggers reageerden onderkoeld en stuurden het aandeel bijna 2 procent lager. Maar dat is ook een beetje traditie geworden na een speech van Cook. De beurskoers duikt eerst lager en gaat pas dagen later weer opwaarts.

Meer
Lees meer...