Apple en OpenAI werken aan gepersonaliseerde emoji’s

De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, WWDC, staat voor de deur en belooft opnieuw een reeks vernieuwende aankondigingen. Dit jaar zal de integratie van artificiële intelligentie (AI) een centrale rol spelen, zelfs tot in de emoji’s.

Eerder deze maand onthulde Mark Gurman, de Apple-insider bij Bloomberg, dat Apple in onderhandeling is met OpenAI. Het doel daarvan is een integratie van OpenAI op apparaten van Apple. Dat nieuws zorgde al voor veel speculatie over hoe deze samenwerking eruit zal zien.

Gepersonaliseerde emoji’s

Deze week kwam Gurman met een nieuwe primeur: Apple is van plan om AI te integreren in iOS 18, zodat gebruikers hun eigen emoji’s kunnen creëren. Dankzij generatieve AI zullen iPhone-gebruikers in staat zijn om gepersonaliseerde emoji’s te ontwerpen. Of je nu een emoji nodig hebt voor een speciale gelegenheid of gewoon iets unieks wilt.

Gebruikers kunnen via een eenvoudige aanvraag hun eigen emoji’s laten ontwerpen. Hoewel Apple nog steeds nieuwe emoji’s zal blijven toevoegen, geeft deze functie de gebruikers de vrijheid om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Andere nieuwigheden

Naast de AI-emoji’s zullen er in iOS 18 nog andere interessante functies worden geïntroduceerd. Apple heeft zo ook al de Vehicle Motion Cues en Eye Tracking aangekondigd. Deze innovaties tonen aan dat Apple blijft investeren in het verbeteren van de gebruikerservaring door middel van geavanceerde technologie.

Meer
Lees meer...