iPhone-homescreen krijgt grondige make-over in iOS 18: kleuren en lay-outs op maat

Apple geeft gebruikers binnenkort meer vrijheid om hun iPhone-scherm naar eigen smaak in te richten. Met de komst van iOS 18 ben je niet langer verplicht gebruik te maken van het strakke raster, waaraan men al sinds de introductie van de iPhone in 2007 gebonden was.

Mark Gurman, Apple-kenner van Bloomberg, onthulde in zijn nieuwsbrief de plannen voor de nieuwe iOS-versie. Eén van de opvallendste features is de mogelijkheid om “de kleur van app-iconen te veranderen.”

Kleuraccenten en vrije lay-out

Gebruikers kunnen binnenkort de iconen van hun favoriete apps voorzien van een unieke kleur. Of het mogelijk wordt om de volledige afbeelding aan te passen of dat het enkel gaat om het toevoegen van een kleuraccent, is nog onduidelijk. Je zal dus wel sowieso bijvoorbeeld als je sociale media een bepaalde kleur kunnen geven en al je foto-applicaties een ander kleur.

Naast de kleurenrevolutie gaat iOS 18 ook de lay-out op de schop nemen. De vaste rasterstructuur waarin apps al decennialang gerangschikt staan, verdwijnt. Gebruikers krijgen de vrijheid om hun apps te plaatsen waar ze maar willen.

Meer details op WWDC

De officiële onthulling van iOS 18 vindt plaats tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC, die start op 10 juni. Daar zal Apple alle details over de nieuwe functies bekendmaken. iOS 18 wordt door velen beschouwd als een van de grootste updates voor het iPhone-besturingssysteem tot nu toe.

Andere nieuwigheden in iOS 18:

Meer
Lees meer...