Deze iPhones en iPads zullen kunnen gebruikmaken van Apple Intelligence

Apple heeft op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) zijn langverwachte AI-technologie voorgesteld. Apple Intelligence zal jammer genoeg niet door alle toestellen ondersteund worden. Op deze iPhones en iPads kan je de AI van Apple gebruiken.

Wat ging eraan vooraf? Apple presenteerde op zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) enkele vernieuwingen aan. De belangrijkste is Apple Intelligence, zijn versie van artificiële intelligentie voor de eigen toestellen zoals de iPhone. Apple bevestigde daarnaast dat het een alliantie met OpenAI, de maker van ChatGPT, is aangegaan.

Concreet: De technologie Apple Intelligence heeft nood aan een Neural Processing Unit (NPU). Dat is een soort CPU of GPU die uitermate geschikt is voor artificiële intelligentie. Zo’n NPU is nodig om AI-gegevens sneller lokaal te verwerven. Op die manier moet Apple je data niet doorsturen naar hun servers en blijft je privacy beter bewaard. Een NPU is wel nog maar recent toegevoegd aan toestellen van Apple, waardoor enkel die zullen kunnen gebruikmaken van Apple Intelligence.

Deze toestellen zijn compatibel met Apple Intelligence:

  • iPad Air met M1 (vanaf 2022 of later)
  • iPad Pro met M1 (vanaf 2021 of later)
  • MacBook Air, MacBook Mini en MacBook Pro met M1 (vanaf 2020 of later)
  • iPhone 15 Pro en 15 Pro Max (vanaf 2023 of later)

Toestellen moeten daarnaast ook geüpdatet zijn naar de meest recente besturingssystemen. Het gaat om iOS 18, iPadOS 18 of macOS Sequoia. Deze systemen zullen dit najaar beschikbaar zijn. Op dat moment zal je ook gebruik kunnen maken van de AI-functies van Apple. Deze features zal je voorlopig wel enkel kunnen gebruiken in het Amerikaans Engels. Later komen daar ook andere talen bij.

Meer
Lees meer...