Nieuwe app verandert je iPhone in een oude iPod

Enkele jaren geleden had iedereen nog een iPod, maar nu spreken we al van ‘nostalgisch’ als we er eentje zien. Toch kan je vanaf nu ook gewoon opnieuw een iPod gebruiken op je eigen telefoon. Dat doe je via een app waarop je een gewone functionerende iPod-lay-out te zien krijgt. Op dit moment werkt de app enkel met de liedjes die gedownload staan op je telefoon en Apple Music.

Elk jaar krijgen we nieuwe Apple-producten, maar waarvan we al lang geen nieuwe versie meer te zien krijgen, is de iPod. Toch is die nog niet helemaal verdwenen. Er is nu namelijk een app waarop je je huidige muziekbibliotheek gewoon in de lay-out van een oude iPod kan gieten.

iPod

Al sinds 2001 was de iPod een van de populairste producten van Apple. Daarop kon je honderden liedjes downloaden die je dan in je eigen volgorde kon beluisteren. In de jaren die volgden kwam Apple steeds met grotere iPods aanzetten en kwam ook de overgang tussen een oude naar een nieuwe versie met touchscreen. Ondertussen is de productie van de iPods stopgezet, maar dat wil niet zeggen dat je er geen meer kan gebruiken.

Via de nieuwe app Retro Pod kan je de muziek in je muziekbibliotheek in iPod-vorm bekijken. Dankzij de touch op je gsm kan je ook aan de nostalgische knop draaien en op de middelste knop duwen om een bepaald liedje af te spelen. Op dit moment werkt de app wel enkel met de muziek in je Apple-bibliotheek en dus niet met Spotify.

Meer
Lees meer...