Aldi geeft zijn chips nieuwe naam: iconische Pirato-chips verdwijnen

Een chipsicoon verdwijnt in 2024. Supermarktketen Aldi heeft namelijk bekendgemaakt dat de Pirato-chips van naam zullen veranderen. Vanaf volgend jaar kan je die in de winkel vinden onder de naam Sun Snacks.

“Na jaren varen ben ik gestrand op een paradijselijk eiland. Hier geniet ik in de stralende zon van mijn pensioen. Daarom heten je favoriete ‘Pirato’-snacks binnenkort ‘Sun Snacks’. Vaar-wel!”, valt sinds kort te lezen op de zakken chips van het huismerk van warenhuisketen Aldi.

De beslissing om de naam Pirato te veranderen door Sun Snacks komt er volgens Aldi om de internationale herkenbaarheid te vergroten. “Internationaal zijn we de huismerken aan het herdenken. We willen naar minder merken, niet naar minder producten, maar gewoon naar minder verschillende namen. Doel is de herkenbaarheid te verhogen. Zo hebben we om te beginnen verschillende andere snacks die naast Pirato ook nog een eigen naam hebben. Die komen allemaal onder Sun Snacks. Daarnaast is het ook handig dat wanneer je in pakweg Spanje een Aldi binnenstapt, je dezelfde merken terugvindt zoals hier. Dat is duidelijker. Maar dat betekent dat er ook keuzes moeten gemaakt worden”, legt woordvoerder Jason Sevestre uit in Het Nieuwsblad.

Smaak?

Om de overgang niet te bruusk te maken, zal de waarschuwing van de naamsverandering nog de rest van het jaar op de zakken chips te vinden zijn. Pas vanaf 2024 wordt die naam volledig vervangen door Sun Snacks. Of die chips ook anders zullen smaken, is nog niet geweten. Aldi laat weten dat de smaak “zo dicht mogelijk bij de originele smaak” zal blijven, al wordt er mogelijk van producent veranderd.

Meer
Lees meer...