Alex Callier geeft jurystoel door aan Tourist LeMC in ‘The Voice Van Vlaanderen’

Tourist LeMC

We weten al even dat Hooverphonic de Belgische kandidaat is voor het Eurovisiesongfestival. Daarom wordt Alex Callier vervangen als coach in de wedstrijd. Niemand minder dan Tourist LeMC vervangt hem.

Tourist LeMC

Tourist LeMC geeft in de kranten van De Persgroep toe dat hij “deze position switch zelf verrassend” vindt: “Volgend seizoen zal ik op de rode knop mogen slaan. Dat maakt me nu al een beetje zenuwachtig. Ook voor ons, coaches, is zo’n blind audition een uitdaging, een beproeving. Al zal het in de stoel nog steeds comfortabeler zijn dan in de spotlights op het podium. Muziek is emotie, het raakt en beroert.”

Geen band met andere coaches

“Ik ben niet snel uit mijn lood te slaan. Voor de kandidaten die iets in mij kunnen teweegbrengen, ga ik dus hard strijden. Met de andere coaches heb ik in het verleden nog niet veel meer dan een ‘hallo’ uitgewisseld. Ik kijk ernaar uit om hen beter te leren kennen.”

Tourist LeMC brengt eigenzinnige hiphop in het Antwerps.  In zijn muziek zijn veel invloeden te horen uit de kleinkunst, folk en zelfs reggae. Zijn grootste hits zijn Koning Liefde, Liefde Liefde, En Route, Spiegel en De Troubadours.

Vertrek van succesvolle coach

Alex Callier heeft al zo’n 25 jaar Hooverphonic op zijn naam staan en daarmee mag je hem gerust een zwaargewicht in het Vlaamse muzieklandschap noemen. In het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen sleepte Callier als coach nog een overwinning in de wacht met Luka Cruysberghs. Die werd uitgenodigd om bij zijn band te komen zijn en in mei 2020 trekken ze samen naar het Songfestival in Rotterdam.

Natalia zal tegen de start van de opnames van het nieuwe seizoen hoogzwanger zijn, maar zal wel nog als coach in de wedstrijd te zien zijn, net als Clouseau-frontman Koen Wauters, de enige coach die er al van in het begin bij is. Of ook Bart Peeters nog in The Voice te zien zal zijn, is nog niet geweten. Zo geeft Bart Peeters vanaf volgend maand een reeks concerten in de Lotto Arena.

Gesponsorde artikelen