Dan toch geen nieuwe film over Ali G (Sacha Baron Cohen), wel stand-uptour

Sacha Baron Cohen haalt binnenkort zijn bekende personage Ali G opnieuw boven. Dat doet de 51-jarige acteur en komiek niet met een nieuwe film, maar wel met een stand-uptour. Het is wel nog niet duidelijk waar en wanneer die te zien zal zijn.

Het personage Ali G zorgde in 1998 voor de doorbraak van komiek Sacha Baron Cohen. Hij deed dat eerst in een rubriek in het satirische programma The 11 O’Clock Show. Daar stond Ali G voor de “stem van de jeugd”. Het fictieve personage is afkomstig uit de “getto’s van Staines”, een nette buurt ten westen van Londen. Hij spreekt dan ook een soort slang. 

Da Ali G Show

Ali G werd vooral bekend met absurde interviews met heel open vragen aan allerhande bekende politici en andere publieke figuren. Vanaf 2000 kreeg Sacha Baron Cohen zijn eigen show Da Ali G Show. Die liep uiteindelijk drie seizoenen en verdween in 2004 definitief van het scherm. In die show introduceerde de komiek ook Borat, een Kazakse reporter die weinig wist van het Westen, en Bruno, een Oostenrijkse fashionista.

Alledrie die personages kregen later ook hun eigen film. Voor Ali G was dat Ali G Indahouse uit 2002. Bruno was te zien in 2009 en Borat in Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan uit 2006 en Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan uit 2020.

Ali G

Sindsdien is het stil rond al deze personages, maar binnenkort kruipt Sacha Baron Cohen opnieuw in de huid van Ali G. Dat doet hij niet met een nieuwe film, zoals eerder gedacht werd, maar met een stand-upshow.

Sacha Baron Cohen testte een deel van die show al in 2021 tijdens een geheime voorstelling in Australië. Hij was toen enthousiast over het idee van zijn iconische personage live te brengen. Dat plan krijgt nu dus binnenkort een vervolg.

Meer
Lees meer...