Keert Sacha Baron Cohan binnenkort terug met een nieuwe film rond Ali G?

Er zijn hardnekkige geruchten dat Sacha Baron Cohen een nieuwe film zou willen maken rond zijn populaire personage Ali G. Hoe concreet die plannen zijn, is niet geweten.

Het personage Ali G zorgde zo’n 25 jaar geleden voor de doorbraak van komiek Sacha Baron Cohen. Hij deed dat eerst in een rubriek in het satirische programma The 11 O’Clock Show en vanaf 2000 in zijn eigen show Da Ali G Show. Die liep uiteindelijk drie seizoenen en verdween in 2004 definitief van het scherm.

In Da Ali G Show speelt Sacha Baron Cohen een fictief personage uit de “getto’s van Staines”, een nette buurt ten westen van Londen. Hij spreekt dan ook een soort slang. In de reeks doet Cohen vooral interview met allerlei bekenden. In 2002 maakte hij ook de film Ali G Indahouse, wat meer een klassieke komische film was.

Nadien werd het personage Ali G zo goed als volledig opgeborgen en in 2007 liet Sacha Baron Cohen weten dat hij het niet meer zou spelen. Nadien speelde de acteur andere personages zoals Bruno en de heel succesvolle Borat, die in twee films te zien was.

Staking

De laatste tijd duiken er echter steeds meer geruchten op dat Sacha Baron Cohen Ali G opnieuw van onder het stof zou willen halen voor een nieuwe film. De doorgaans goed geïnformeerde Jeff Sneider meldde dat eerst een maand geleden. Daniel Richtman (via World of Reel) bevestigde deze week dat nieuws. Volgens hem werkte Cohen voor de stakingen in Hollywood aan een nieuwe film, al is het niet bekend hoe concreet die plannen waren. Voorlopig lijken de stakingen dat project sowieso even on hold te hebben gezet.

Meer
Lees meer...