Sacha Baron Cohen maakt geen derde ‘Borat’-film: “Veel te gevaarlijk!”

Slecht nieuws voor de fans van Borat. Want bedenker en acteur Sacha Baron Cohen heeft duidelijk gemaakt dat er geen derde film over het legendarische personage komt. De reden? “Het is veel te gevaarlijk geworden!”

Sacha Baron Cohen loste eind vorig jaar nog uit het niets een tweede film rond de beruchte Kazachse journalist Borat Sagdiyev. Die film kreeg naar goede gewoonte een gigantisch lange titel: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

“Niet nog een keer”

De opnames voor de films verlopen niet altijd zo vlot. Zo vertelde Baron Cohen tijdens een interview met Entertainment Tonight dat hij verschillende keren een kogelvrije vest moest dragen. “En dat wil je het liefst zo weinig mogelijk doen in je leven.”

“Ik heb veel geluk gehad dat ik er deze keer zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen, maar nee, ik doe het niet nog eens”, klonk het duidelijk. Een derde film zit er dus niet aan te komen. Fans zullen dan maar de eerste twee Borat-films nog eens opnieuw moeten kijken.

“20 procent extremer dan Trump”

Of het ook effectief zover zal komen, valt nog af te wachten. Sacha Baron Cohen had in 2006 namelijk ook al laten weten dat Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan geen vervolg zou krijgen.

Wat de acteur zover gekregen heeft om opnieuw undercover te gaan? De verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. “Borat is effectief omdat hij nog 20 procent extremer is dan Trump”, legde Baron Cohen eerder uit aan Entertainment Weekly.

“Hij is 20 procent meer vrouwonvriendelijk. Hij staat 20 procent meer achter de blanke oppermacht en achter het opsluiten van kinderen. Ik bedoel maar, het enige waar Borat minder enthousiast over is dan Trump, is vrouwen moeten betalen voor seks.”

Meer
Lees meer...