Borat zit nu op Twitter en heeft het over Trump en het coronavirus

Borat Sagdiyev zit nu ook op Twitter. De Kazachse journalist uit de film Borat heeft duidelijk nog steeds een uitgesproken mening en die deelt hij nu dus ook via sociale media.

Binnenkort verschijnt na meer dan 14 jaar het vervolg op de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Daarin zullen we opnieuw de Kazachse journalist Borat Sagdiyev tegenkomen. En die gaat duidelijk mee met z’n tijd, want nu heeft hij ook een account op Twitter én op TikTok.

Borat op Twitter

Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen) maakte zijn Twitterdebuut door een filmpje van TikTok, waar hij sinds kort ook een account heeft, te delen. Daarin doet hij mee aan de recente challenge waarbij je snel van kleding verandert. Of in Borats geval, je snel je kleren uit doet. Bij zijn TikTok deelde hij de boodschap: “Ik eerste Kazach ooit op DikTok. Volg aub om kijken naar mij dansen op populaire muziek helemaal naakt!” Borat is dus duidelijk nog steeds dezelfde zoals we hem 14 jaar geleden leerden kennen.

Hij houdt het ook niet bij “sexy” TikToks, maar hij heeft ook opvallende meningen over het coronavirus en de Amerikaanse president Donald Trump.

Trump

Borat heeft vooral veel te zeggen over de coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump. Zo liet hij onder andere weten. “Trump is zo sterk dat hij niet eens bleekmiddel moest drinken om in leven te blijven.” Dat is uiteraard een verwijzing naar de uitspraak van Trump eerder dit jaar, waarin hij zei dat bleekmiddel drinken een goede remedie zou zijn tegen het coronavirus.

Maar onze favoriet is waarschijnlijk deze tweet. “Trump heeft een krachtige boodschap gegeven aan 20.000 van zijn aanhangers. Daarna heeft hij hen verteld om terug te gaan naar hun eigen gemeenschap en te verspreiden wat ze van hem kregen.”

Borat roept z’n volgers ook op om altijd een masker te dragen om de verspreiding van corovaginus tegen te gaan. Al draagt hij dat zelf niet helemaal op de juiste manier:

Maar hij gaf ons ook een update over zijn persoonlijke record in het balzak-gewichtheffen:

Sequel

We gaan het één keer voluit schrijven, dus hou je klaar: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan verschijnt op 23 oktober op Amazon Prime. De film volgt het vervolg op (daar gaan we weer) Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.

Er verscheen al een trailer voor de sequel van Borat en daarin kregen we al te zien dat de film brandend actueel zou worden. Want ook Borat wordt geconfronteerd met het coronavirus. In de film trekt de Kazachse journalist naar de Verenigde Staten om zijn dochter uit te huwelijken, maar dat loopt natuurlijk niet helemaal van een leien dakje.

Meer
Lees meer...