Alina uit ‘De Mol’ is na 21 jaar in ons land eindelijk officieel Belg

Alina Churikova (22), die een jaar geleden schitterende als mol in De Mol op VIER, mag zich eindelijk officieel Belg noemen. Dat maakte de in Kazakstan geboren Kempische bekend op haar Instagram.

In 1999 werd Alina geboren in Almaty in Kazakstan. Haar gezin verhuisde enkele maanden later en belandde toen via Duitsland in ons land. In België vroegen ze asiel aan, maar dat was maar het begin van jarenlang wachten. Zo’n zestien jaar leefden Alina en haar moeder illegaal in ons land voor ze een verblijfvergunning kregen.

Op een Belgische identiteitskaart was het langer wachten. Haar moeder kreeg die uiteindelijk begin dit jaar. Dat zei Alina toen zelf in een interview met Humo. Ze verwachtte toen al om haarzelf ook binnenkort eindelijk officieel Belg te mogen noemen.

“21 jaar en 2 dagen”

Uiteindelijk duurde het dus nog enkele maanden. “21 jaar en 2 dagen. Zo lang heeft het geduurd. Wij zijn eindelijk Belgen, de meest trotse van allemaal”, schrijft Alina op Instagram. “Lieve mama, gij verdekke schoon madam. Dit is jouw verdienste. Wat ben ik fier telkens ik ‘mijn’ mama mag zeggen. Belg-zijn staat je ó zo goed …”

“Laat dit een ode zijn aan alle mensen die vluchten, immigreren, emigreren, geen papieren hebben, geen thuis hebben … Iedereen die de hoop verliest: mijn mama en ik hebben die voor jou”, besluit de voormalige mol haar bericht dat vergezeld is van enkele foto’s waarop ze te zien is als supporter van de Rode Duivels.

Meer
Lees meer...