Alle seizoenen van ‘Sex And The City’ vanaf maandag 21 oktober te bekijken via Play en Play More

Alle hoop op een Friends-reünie mag dan wel de kop ingedrukt zijn, we kunnen wel nog baden in nostalgie met Sex And The City. Alle zes seizoenen komen vanaf maandag 21 oktober op Play. Ook wie de hype destijds helemaal gemist heeft, kan gewoon beginnen bij aflevering 1.

Het is intussen al 21 (!) jaar geleden dat Carrie Bradshaw zich met onvergetelijke quotes, cosmopolitan cocktails, Mr. Big en Manolo Blahnik stiletto’s vastspijkerde in ons gemeenschappelijk geheugen. De serie werd geprezen omwille van haar tot op dat moment ongeëvenaarde eerlijkheid over de ervaringen van vrouwen boven de 30, en gaf inzicht in seks, vriendschap, dating en carrière in the big city.

Elke vrouw (en menig mannelijke fan) die opgegroeid is met Sex And The City weet van zichzelf of hij of zij een Carrie, Samantha, Charlotte of Miranda is. Vanaf 21 oktober kan nu ook nieuwe generatie leren waarom je nooit iemand dumpt met een post-it: alle zes seizoenen van Sex And The City zijn vanaf dan beschikbaar op Play (en dus ook Play More) van Telenet.

Voor geen enkele levenskeuze verontschuldigen

Vandaag is het haast ondenkbaar, maar in 1998 was van een kwalitatieve dramaserie over het seksleven van vier thirty-something vriendinnen revolutionair.

Die taboedoorbrekende stijl heeft de serie een plek gegeven in het hart van een hele generatie. Elspeth Jenkins, styliste, freelance moderedactrice voor Marie Claire en fan van het eerste uur ziet het zo: “Sex And The City is voor mij nooit zomaar een show over seks, mannen en designer schoenen geweest. Wel zijn ze voor mij de vriendinnengroep die instemde dat je geen kinderen en een huis op je 25ste moet hebben om gelukkig te zijn. Ik leef zelf volgens het mantra dat ik mij voor geen enkele levenskeuze moet verontschuldigen. Ik heb geen rijbewijs, kind, en ik hou niet van quinoa. Sex And The City en de vier hoofdpersonages lieten mij 20 jaar geleden dromen van een glamoureus leven waarin je als vrouw kan zijn wie je wil zijn. En dat je vriendinnen er zijn wanneer het goed gaat, maar ook wanneer het misloopt natuurlijk.

Ook op Instagram

Sex And The City mag dan intussen wel al twintig jaar oud zijn, de serie blijft inspireren, getuige de honderdduizenden volgers van Instagram accounts als @everyoutfitonsatc en @satclines. Om even te contextualiseren: Instagram werd pas een onmisbaar deel van onze smartphone app library in 2010 – zes jaar nadat Sex and the City tot een einde kwam.

Meer
Lees meer...