‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Otto-Jan Ham het tijdens zijn vorige deelname?

We zitten in de laatste reguliere week van De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat er nog maar drie nieuwe kandidaten zullen bijkomen. De eerste daarvan is presentator Otto-Jan Ham. Hij zal het vanavond opnemen tegen Danira Boukhriss Terkessidis en Merol. Zij zitten ondertussen al aan hun vierde aflevering samen.

Binnen drie weken weten we wie de titel van Allerslimste Mens mee naar huis neemt. Dat Bart Cannaerts als allerlaatste zal terugkeren, was al geweten. En ook Danira Boukhriss Terkessidis’ terugkeer als voorlaatste staat al vast. Zij doet vanavond namelijk ook al voor de elfde keer mee. Maar toch zullen de laatste drie kandidaten deze week hun kans nog grijpen. Vanavond is het aan Otto-Jan Ham. Hij deed eerder al mee in 2012.

Otto-Jan Ham

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat presentator Otto-Jan Ham nog meedeed aan De Slimste Mens ter Wereld. Toch doet hij vanavond nog eens een gooi naar de titel. Al zal het moeilijk zijn voor Ham om de grote finale te bereiken. Daarvoor zou hij rechtstreeks in de finaleweken moeten geraken en alle deelnames overleven.

Tijdens zijn eerste deelname aan het programma deed Ham het nochtans zeer goed. Toen kwam hij in eerste instantie aan 11 deelnames, waarvan hij er 7 won. Daardoor kwam hij als allerlaatste in de grote finale terug, maar daarin verloor hij tegen onbekende Vlaming Magali Cobbaert en basketter Tomas Van Den Spiegel. Als Otto-Jan deze keer ook aan 11 deelnames geraakt, dan zal hij ook kunnen plaatsnemen in de grote finale op donderdag 10 november.

Jury

Naast Danira, Merol en Otto-Jan zullen ook Steven Van Herreweghe en William Boeva vanavond te zien zijn. Voor Van Herreweghe is het de tweede keer in de jury, voor Boeva al de derde keer.

In een preview gaat het toch vooral over nieuwkomer Otto-Jan en zijn ervaring met een vasectomie. “Waarom zeg ik dit luidop?”, vertelt hij. “Radio 2 stond op. Het was een lied van P!nk. En ik ga dat lied dus nooit meer normaal kunnen horen.” Daarna vertelt hij over hoe hij zelfs een souvenirtje meenam na de kleine ingreep: “Dat ligt nu bij ons thuis.”

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21 uur op Play4.

Meer
Lees meer...