‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Merol het tijdens haar vorige deelname?

Nog zes nieuwe kandidaten en dan zitten de ‘normale weken’ van De Allerslimste Mens ter Wereld er alweer op. Maandag speelden Riadh Bahri en Danira Boukhriss Terkessidis Olga Leyers al naar huis en gisteren volgde Tine Embrechts. Vandaag neemt het duo het op tegen zangeres Merol, die vorig jaar tweede werd.

Nog twee weken te gaan in de reguliere speeltijd van De Allerslimste Mens ter Wereld en dan is het alweer tijd voor de finaleweken. Vanavond komt zangeres Merol erbij. Zij zal het opnemen tegen Riadh Bahri en Danira Boukhriss Terkessidis, die ondertussen al aan haar zesde deelname zit. Merol nam vorig jaar al deel aan De Slimste Mens ter Wereld.

Merol

De fans van De Slimste Mens ter Wereld hebben hoogstwaarschijnlijk geen uitleg meer nodig over de nieuwkomer van vanavond. De Nederlandse zangeres Merol deed vorig jaar namelijk nog mee aan het programma.

In eerste instantie kwam Merol aan 9 deelnames, waarvan ze er 2 won. Daardoor kwam ze meteen in de grote finale terecht, waar ze het opnam tegen intensivist Geert Meyfroidt en presentator en komiek Arjen Lubach. Uiteindelijk kon ze Lubach achter zich laten in die grote finale, maar verloor ze het finalespel van Geert Meyfroidt. Met haar tweede plaats verbeterde Merol wel het record van beste Nederlander in het spel. Dat record stond eerder op naam van Prem Radhakishun, die in 2013 derde werd.

Jury

Naast Merol, Riadh en Danira krijgen we ook Philippe Geubels en Jeroom te zien in de jury. Voor Philippe is het de derde keer dit seizoen, maar voor Jeroom slechts de eerst keer. Hij zat in de eerste aflevering van dit seizoen namelijk nog als deelnemer in het spel.

In een preview van vanavond is alvast te zien hoe een van de deelnemers vertelt over een traumatische ervaring in de spoed. “Ik dacht dat ik apenpokken had”, vertelt Riadh. Uiteindelijk, na lang onderzoek, bleek het over een ontstoken muggenbeet te gaan.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...