Als je goed keek heb je de vroedvrouw in de kerstspecial van ‘Eigen Kweek’ misschien herkend

‘Eigen Kweek’ was gisterenavond alles wat Kerstmis nodig had, en er zat ook een gastrolletje in verborgen. Zo heb je misschien gemerkt dat de vroedvrouw die Chantal hielp bevallen een bekend gezicht was. Voor wie haar niet thuis kon brengen: het was Hanne Vanhaesebrouck, die we in het voorjaar leerden kennen dankzij het VIER-programma ‘De Mol’.

2016 was het jaar van de comebacks op televisie, en De Mol is daar het uithangbord van. Gilles Van Bouwel is intussen ook al De Slimste Mens ter Wereld geworden, maar hoe zou het nog met de twee vrouwen zijn die hij tot in de finale saboteerde? Van winnaar Cathy weten we niks, maar Hanne kreeg deze Kerstmis zowaar een gastrol in een speciale aflevering van Eigen Kweek. Chantal, gespeeld door Maaike Cafmeyer, was naast Julita de tweede vrouw die van een kerstkindje beviel.

Waar Julita dat in een houten schuur deed, kon Chantal met de hulp van een vroedvrouw bevallen. De keuze voor Hanne was niet vreemd, want zij verwierf in De Mol vooral bekendheid dankzij haar opvallende West-Vlaamse accent. “U gaat toch een beetje beter uw best moeten doen, of het zal niet gaan”, zei ze in haar korte verschijning. Hanne was na haar avonturen in De Mol ook al een paar weken te horen op Qmusic.

Voor de fans van beide programma’s is er goed nieuws, want zowel De Mol als Eigen Kweek keren in 2017 terug.

VRT
Meer
Lees meer...