Amanda Bynes is verlost van conservatorschap

Eind vorig jaar jaar kon Britney Spears na bijna 14 jaar een einde maken aan haar conservatorschap. Maar zij is lang niet de enige die onder zo’n conservatorschap leeft en zo geen beslissingen kan maken over haar eigen leven. Ook actrice Amanda Bynes leefde de afgelopen 9 jaar onder het bewind van haar ouders. Maar nu heeft ze de rechtszaak gewonnen om dat conservatorschap te beëindigen.

Actrice Amanda Bynes (35), bekend van films als She’s The Man en What A Girl Wants, is opnieuw een vrije vrouw. De afgelopen 9 jaar leefde ze onder een conservatorschap. Daarbij waren haar ouders verantwoordelijk voor alle beslissingen uit haar leven.

Amanda Bynes

Amanda Bynes stond sinds 2013 onder het conservatorschap van haar ouders. Die beslissing kwam er omdat Bynes kampte met een ernstige drugsverslaving. Daarbij ging ze in gedwongen opname in een psychiatrie nadat ze brand stichtte in de gang van een wildvreemde. Bynes liet in 2018 in een interview met Paper magazine weten dat ze al vier jaar clean was en dat ze dat te danken heeft aan haar ouders. “Zij hielpen me om m’n leven opnieuw op poten te krijgen.”

In februari diende Amanda Bynes de aanvraag in om het conservatorschap te beëindigen. Daarbij werd ze gesteund door haar ouders, die ook van mening waren dat Amanda zelfstandig kan leven en dus geen conservator meer nodig heeft.

Uitspraak rechtbank

Vandaag oordeelde de rechtbank over de zaak. Daarbij haalde Amanda haar gelijk en wordt het conservatorschap officieel beëindigd. In een statement aan People bedankt Amanda iedereen die haar steunde in deze zaak. “In navolging van het beëindigen van mijn conserevatorschap wil ik graag mijn fans bedanken voor hun liefde en steun tijdens deze periode. Ik wil ook mijn advocaat en mijn ouders bedanken voor hun steun tijdens de afgelopen negen jaren.”

“Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt om mijn gezondheid te verbeteren, zodat ik zelfstandig kan leven en werken. Ook in de toekomst zal ik mijn gezondheid vooropstellen. Ik kijk uit naar mijn volgende stappen – waaronder mijn parfumlijn – en kijk ernaar uit om meer met jullie te delen”, klonk het bij de enthousiaste Amanda.

Meer
Lees meer...