‘Glee’-actrice Amber Riley (Mercedes) eert collega Naya Rivera (Santana) door optreden bij Jimmy Kimmel

Amerikaanse zangeres en actrice Amber Riley, vooral bekend door haar rol als Mercedes Jones in Glee, gaat optreden bij Jimmy Kimmel Live. Dat maakte Riley bekend op Instagram.

Dit optreden is een ode aan haar overleden collega Naya Rivera, ook gekend als Santana Lopez uit Glee. Zij overleed eerder dit jaar nadat ze met haar zoontje op Lake Piru gaan zwemmen was. Ze raakte in een onderstroom terecht en had nog net genoeg kracht om haar zoontje te redden. Zijzelf haalde het niet.

Eerbetoon

Verschillende collega’s van Rivera postten al eerbetonen aan de ster. Met posts op Twitter of Instagram willen de vrienden en familie van Naya Rivera haar in leven houden. “Ik ben dankbaar voor onze tijd en onze reis die ons samenbracht en ons de liefste en aardigste slimme kleine jongen gaf waar we ooit op konden hopen”, schreef Ryan Dorsey, de ex van Rivera en papa van hun zoontje Josey.

https://www.instagram.com/p/CEXQtrEhN5K/?igshid=1ph8z80rgrljc

Ook collega en goede vriendin Heather Morris (Brittany S. Pierce uit Glee) deelde al verschillende herinneringen over Naya Rivera. Morris en Rivera hadden een on-screen romance, Brittana, die veel fans hielp zichzelf te zijn. “Jullie hielpen iets te creëren en voor de schrijvers en voor Naya en mij dat een impact heeft voor heel ons leven en lang daarna”, vertelde Morris op Instagram.

Sancedes

In de serie Glee hadden Amber Riley (Mercedes) en Naya Rivera (Santana) een speciale band. Soms vijandig, maar soms ook gevuld met vriendschap. Maar hun band werd alleen maar sterker naar het einde toe. “Ik wil dat mijn album het beste is. En Santana, jij maakt me beter. We weten allebei dat we de beste waren in Glee club“, zei Mercedes in The Back-Up Plan (seizoen 5 aflevering 18).

Meer
Lees meer...