Left Right
scrollTop top

‘Glee’-cast reageert op het overlijden van Naya Rivera


Naya Rivera Glee
© Glee

Naya Rivera is op 33-jarige leeftijd overleden. De actrice verdween vorige week tijdens een boottochtje en al snel werd duidelijk dat ze verdronken was in het gigantische Lake Piru. Na een dagenlange zoektocht is haar lichaam gisteren teruggevonden.

Wat al lang gevreesd werd, is nu ook bevestigd: actrice Naya Rivera is op 33-jarige leeftijd overleden. Er was nog een tijd lang hoop omdat het lichaam van de actrice nog niet teruggevonden werd. Velen hoopten daardoor dat de Naya niet verdronken was, maar zich ergens schuilhield. Maar de hulpdiensten vonden na een zoektocht van enkele dagen het levenloze lichaam van de actrice terug in Lake Piru, waar ze ook voor het laatst gezien was.

Glee

Naya Rivera is vooral bekend voor haar rol in de musiacalreeks Glee. Van 2009 tot 2015 speelde ze de rol van Santana Lopez. Het was misschien wel een van de meest interessante personages uit de reeks. Cheerleader Santana worstelde namelijk met zichzelf en haar geaardheid. Doorheen de reeks zien we haar groeien als persoon en uitgroeien van een bitchy populaire cheerleader tot een van de meest geliefde personages uit de reeks.

In de serie was ze jarenlang te zien met dezelfde tegenspelers, die doorheen de jaren ook naast het scherm vrienden werden. Daarom komt het nieuws van het overlijden van Naya natuurlijk hard aan bij de andere acteurs en actrices uit de reeks. Op sociale media laten ze nu emotionele boodschappen achter over Naya.

Chris Colfer (Kurt Hummel)

“Hoe kan je al je liefde en respect voor iemand samenvatten in één post? Hoe kan je een decennium van vriendschap en plezier omvatten in woorden? Als je vrienden was met Naya Rivera, dan kan je dat niet. Haar genialiteit en humor waren ongezien. Haar schoonheid en talent waren bovenaards. Ze sprak waarheid met kracht en zonder schroom. Ze kon van een slechte dag een geweldige dag maken met amper één opmerking. Ze inspireerde en beurde mensen op zonder zelfs maar te proberen. Dichtbij haar zijn was zowel een ereteken als een harnas. Naya was echt een in de duizend en ze zal dat ook altijd zijn. Al mijn liefde gaat uit naar haar wonderlijke familie en prachtige zoon.”

Lea Michele (Rachel Berry)

Lea Michele Instagram Story
Instagram leamichele

Lea Michele kwam onlangs onder vuur te liggen bij de cast van Glee. Daarbij werd haar gedrag op de set gehekeld. Lea herdacht gisteren het overlijden van Cory Monteith (Finn Hudson in Glee) met een foto op haar Instagram Story. Hij overleed gisteren precies zeven jaar geleden. Vervolgens deelde Lea ook een foto van Naya en nog een derde foto met de andere leden van de cast.

Jane Lynch (Sue Sylester)

“Rust zacht, Naya. Wat een kracht was je. Liefde en vrede aan je familie.”

Kevin McHale (Artie Abrams)

View this post on Instagram

My Naya, my Snixxx, my Bee. I legitimately can not imagine this world without you. • 7 years ago today, she and I were together in London when we found out about Cory. We were so far away, but I was so thankful that we had each other. A week ago today we were talking about running away to Hawaii. This doesn’t make sense. And I know it probably never will. • She was so independent and strong and the idea of her not being here is something I cannot comprehend. She was the single most quick-witted person I’ve ever met, with a steel-trap memory that could recall the most forgettable conversations from a decade ago verbatim. The amount of times she would memorize all of those crazy monologues on Glee the morning of and would never ever mess up during the scene… I mean, she was clearly more talented than the rest of us. She was the most talented person I’ve ever known. There is nothing she couldn’t do and I’m furious we won’t get to see more. • I’m thankful for all the ways in which she made me a better person. She taught me how to advocate for myself and to speak up for the things and people that were important to me, always. I’m thankful for the times I grew an ab muscle from laughing so hard at something she said. I’m thankful she became like family. I’m thankful that my dad happened to have met her weeks before I did and when I got Glee, he told me to “look out for a girl named Naya because she seemed nice.” Well dad, she was nice and she became one of my favorite people ever. • If you were fortunate enough to have known her, you’ll know that her most natural talent of all was being a mother. The way that she loved her boy, it was truly Naya at her most peaceful. I’m thankful that Naya got that beautiful little boy got back on that boat. I’m thankful he will have a strong family around him to protect him and tell him about his incredible mom. I just hope more than anything that her family is given the space and time to come to terms with this. For having such tiny body, Naya had such a gigantic presence, a void that will now be felt by all of us – those of us who knew her personally and the millions of you who loved her through your TVs. I love you, Bee.

A post shared by Kevin McHale (@kevinmchale) on

“Mijn Naya, mijn Snixx, mijn Bee. Ik kan me oprecht geen wereld zonder jou inbeelden.”

“Zeven jaar geleden, waren zij en ik samen in Londen toen we het nieuws over Cory hoorden. We waren zo ver weg, maar ik was zo blij dat we elkaar hadden. Een week geleden waren we bezig over hoe we samen zouden wegvluchten naar Hawaï. Dit houdt geen steek en ik weet dat het dat waarschijnlijk nooit zal doen.”

“Ze was zo onafhankelijk en sterk en het idee dat zij er nu niet meer zal zijn, is iets dat ik niet kan begrijpen. Ze was de meest gevatte persoon die ik ooit ontmoet heb, met een ijzersterk geheugen dat elk nutteloze gesprek van tien jaar geleden kon ophalen. Hoe vaak ze al die gestoorde monologen uit Glee kon memoriseren in de ochtend dat ze ze moest doen en nooit een fout maakte … Ik wil zeggen, ze was duidelijk getalenteerder dan ons allemaal. Ze was de meest getalenteerde persoon die ik ooit ontmoet heb. Er was niets dat ze niet kon doen en ik ben woedend dat we niet meer van haar te zien zullen krijgen.”

“Ik ben dankbaar voor alle manieren waarop ze van mij een beter mens heeft gemaakt. Ze leerde me om voor mezelf en de dingen en personen die ik belangrijk vind op te komen, altijd. Ik ben dankbaar voor de keren dat ik m’n buikspieren trainde door zo hard te lachen met iets dat ze gezegd had. Ik ben dankbaar dat ze zoals familie voor me werd. Ik ben dankbaar dat mijn vader haar eerder ontmoette en me zei: ‘Kijk uit voor een meisje dat Naya heet, want zij leek me vriendelijk’. Wel, papa, ze was vriendelijk en ze werd een van mijn favoriete personen ooit.”

“Als je het geluk had om haar te kennen, dan weet je dat haar meest natuurlijke talent dat was van een moeder te zijn. De manier waarop ze van haar zoontje hield, het was Naya op haar vredigste. Ik ben dankbaar dat Naya dat prachtige jongetje opnieuw op de boot kreeg. Ik ben dankbaar dat hij een sterke familie rond zich heen zal hebben om hem te beschermen en te vertellen over zijn ongelofelijke moeder.”

“Ik hoop meer dan alles, dat haar familie de ruimte en de tijd krijgt om dit een plaats te geven. Om zo’n klein lichaam te hebben, had Naya een geweldige aanwezigheid, een leegte die nu door ons allen gevoeld zal worden. Iedereen die haar persoonlijk kende, maar ook de miljoenen die door het scherm van haar hielden. Ik hou van je, Bee.”

Lauren Potter (Becky Jackson)

“Cheerios voor altijd”

Amber Riley (Mercedes Jones)

“Mijn favoriete duetpartner. Ik hou van je. Ik mis je. Ik heb hier nu geen woorden voor, enkel gevoelens. Rust in vrede, engel, en weet dat je familie zich nooit over iets zorgen zal moeten maken.”

Jenna Ushkowitz (Tina Cohen-Chang)

“Er zijn geen woorden, maar toch zijn er zoveel dingen die ik wil zeggen. Ik denk niet dat ik ooit perfect zal kunnen omschrijven wat ik voel, maar Naya, je was een kracht en iedereen die de kans had om in je omgeving te zijn wist dat en voelde het licht en de vreugde die jij uitstraalde wanneer je een kamer binnenkwam. Je scheen op het podium en op het scherm en straalde liefde uit achter gesloten deuren.”

“Ik heb het geluk gehad om zoveel gelach, martini’s en geheimen met je te delen. Ik kan niet geloven dat ik het als vanzelfsprekend zag dat je er altijd was. Onze vriendschap ging in golven zoals het leven gaat en we groeiden, dus ik zal niet terugkijken met spijt, maar weet dat ik van je hou en dat de erfenis van je talent, humor, licht en loyaliteit verder leeft. Je bent zo geliefd. Je verdient de wereld en we zullen ervoor zorgen dat Josey (het vierjarige zoontje van Naya, red.) en je familie dat elke dag kan voelen. Ik mis je al.”

Darren Criss (Blaine Anderson)

“Ze was moedig. Ze was extravagant. Ze was zoveel plezier.”

“Naya bracht me aan het lachen zoals niemand anders op de set dat kon. Ik zei dat altijd waneer we samenwerkten en ik heb dat altijd blijven zeggen. Haar speelse, ondeugende gevoel voor humor zorgde er altijd voor dat ik een glimlach op m’n gezicht kreeg.”

“Ze speelde volgens haar eigen regels en zat in een klasse apart. Ze had een onbezonnenheid over zich en ik kon niet anders dan erdoor betoverd te zijn. Ik hield van haar stem en genoot van elk moment dat ik haar kon horen zingen. Ik denk dat ze meer talent in zich had dan wat we van haar gezien hebben.”

“Ik was altijd ontroerd door de manier waarop ze voor haar familie zorgde en hoe ze uitkeek voor haar vrienden. Ze was er voor me op verschillende momenten waarop ze dat niet moest doen en ik was altijd zo dankbaar voor haar vriendschap toen en nu nog steeds.”

“En zelfs nu ik hier zit en het moeilijk heb om het te begrijpen, het onmogelijk kan omschrijven, zelfs dan brengt enkel maar denken aan haar me aan het lachen. Dat was Nayas geschenk. En het is een geschenk dat nooit weg zal gaan.”

“Rust in vrede, jij wilde, hilarische, prachtige engel.”

Harry Shum Jr. (Mike Chang)

“Liefste Naya, ik slaag er niet in dit nieuws te omvatten. Ik droomde altijd van een verre toekomst waarin we je aanstekelijke lach zouden horen door de gang wetende dat onze funny bone verwend ging worden. Voor vele mensen, waaronder ikzelf, was je altijd een gangmaker. Je was niet alleen in staat om een feestje te bouwen na een lange dag, maar je was ook een schijnende vriend die altijd klaarstond om te luisteren, steun en perspectief te bieden en, wanneer het nodig was, luchtigheid te bieden in elke situatie.”

“Je was een beest in de show. Ik bewonderde je enorm wanneer je paginalange monologen die je nog maar net geleerd had perfect kon brengen en je hart in elke performance te storten met een energie die zo eigen aan je was. Onze diepe conversaties over het leven tussen scènes door zijn sommige van mijn mooiste herinneringen met jou. Ik hoorde over je dromen voor de toekomst en toen Josey kwam, ‘je grootste succes’. Ik was zo blij om te zien dat jouw droom werkelijkheid was geworden.”

“Je verdiende meer. Het spijt me zo, maar je verdiende meer. Je gaf alles aan je leven en ik hoop dat al het goede dat jij bracht in de wereld jou in overvloed teruggeven wordt wanneer je herenigd wordt met onze broer (Cory Monteith, red.) in de hemel. Ik ben zo dankbaar voor onze herinneringen. We zullen ervoor zorgen dat jouw erfenis en geest blijft verder leven, zodat Josey zal opgroeien en weten wat voor ongelofelijke vrouw jij was. Ik hou van je, Naya. Je wordt nu al gemist. Voor altijd.”

Becca Tobin (Kitty Wilde)

“Naya was ongelofelijk getalenteerd, adembenemend mooi en één van de meest gevatte mensen die ik ooit ontmoet heb, maar de erfenis die ze voor mij nalaat is haar vriendelijkheid. Ik kwam in seizoen drie van Glee bij de cast en als nieuwkomer was ik geïntimideerd en doodsbang. De cast was al zo’n hechte vriendengroep die al meer dan drie jaar nauw samenwerkte om de hitshow te maken en ik had nooit verwacht dat iemand tijd voor me had. Tot mijn grote verrassing was het Naya, die me meteen warmte en vriendschap toonde. Ze was een van de meest geliefde personen door de cast (en de hele wereld). Ze nodigde me uit naar feestjes en bijeenkomsten en stond altijd klaar om me advies te geven. Ze was een superster die niets te winnen had door vriendelijk te zijn tegen het nieuwe meisje, maar ze was het toch en dat veranderde de hele ervaring van dit nieuwe meisje in de show. Ik zal deze mooie mens voor altijd dankbaar zijn. Mijn haar gaat uit naar haar familie en haar lieve zoontje.”

Mike O’Malley (Burt Hummel)

“Naya Rivera was hilarisch. Ze verlichtte de set. Ze was de definitie van cool.”

Alex Newell (Wade ‘Unique’ Adams)

“Nu, meer dan ooit, moeten we haar familie en vrienden steunen en vooral Josey. Mijn hart gaat uit naar hen … Josey, je bent geliefd bij elke persoon die houdt van je mama! Ik hou van je, Naya!”

Josh Sussman (Jacob Ben Israel)

“Naya, je gaat zo hard gemist worden.”

Jacob Artist (Jake Puckerman)

“Ik was zo geïntimideerd om Naya voor de eerste keer te ontmoeten. Ik was als een vis op het droge en haar warmte was ontwapenend. Voor al haar talenten als artiest was ze ook getalenteerd als persoon en deed ze iedereen zich thuis voelen. Vandaag vieren we jouw impact op de wereld.”

Melissa Benoist (Marley Rose)

“Ze ging de afgelopen week niet uit m’n gedachten. Het is moeilijk om woorden te vinden. Er was een ontegensprekelijke schoonheid die ze uitstraalden, vanbinnen en vanbuiten, en ik voel mezelf ongelooflijk gelukkig dat ik dat van zo dichtbij heb mogen meemaken, zelfs al was het maar voor een korte tijd. Ik was zo geïntimideerd door haar, toch had ze iets ontwapenend, waardoor je graag bij haar was en wilde horen wat ze te zeggen had (omdat dat altijd het scherpste en meest oprechte ding zou zijn dat je die dag zou horen). Ze was lief en open tegen me terwijl ze dat niet moest doen, wanneer ik een naïeve, onwetende en onzekere nieuwkomer was. Moedig authentiek, oprecht vriendelijk, ongelofelijk getalenteerd en diep geliefd door zovelen. Mijn gedachten zijn bij haar familie en geliefden. Rust in vrede, Naya.”

Ook fans van Glee hebben mooie woorden voor Naya:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…