‘American Pie’, de bekende ordinaire komedie, krijgt reboot

Goed nieuws voor de mensen die opgegroeid zijn in de late jaren 90 en de vroege jaren 2000. De komedie American Pie krijgt namelijk een vijfde film. Die film zou op dit moment worden uitgedacht door actrice Sujata Day (Insecure). Een releasedatum en cast zijn er nog niet.

Er komt een vijfde film van American Pie. Dat maakte The Hollywood Reporter afgelopen weekend bekend. De eerste drie films dateren van 1999, 2001 en 2003. Daarna volgde nog American Pie: Reunion in 2012. De komst van de reboot is dus vooral goed nieuws voor mensen die tiener waren tussen 1999 en 2003. De ietwat ordinaire films gingen over een groep vrienden die er alles aan deden om hun maagdelijkheid te verliezen en zich daarna te ontpoppen tot seksgoden. Maar dat liep niet bij iedereen even vlot.

American Pie

Ook al telt de American Pie-franchise ondertussen al vier films -en een serie met een andere cast- toch is het vooral de allereerste film uit 1999 die bekend is. In American Pie zien we hoe vier bevriende scholieren aan het einde van hun middelbare school komen. Hun doel is om voor het einde van het schooljaar hun maagdelijkheid te verliezen. Daarvoor hebben de vier vrienden van alles over en proberen ze op allerlei mogelijke manieren de interesse van de meisjes op te wekken. Dat zorgt voor gênante situaties, zoals de iconische appeltaartscène.

In de cast van de eerste film zagen we o.a. Alyson Hannigan (How I Met Your Mother), Jason Biggs (Orange Is The New Black), Chris Klein, Thomas Ian Nicholas en Eddie Kaye Thomas. Het grootste deel van de cast nam na de laatste film ook grotendeels afscheid van hun acteercarrière.

Reboot

De originele acteurs zullen dus hoogstwaarschijnlijk ook niet terugkeren voor de moderne reboot. Die wordt op dit moment ontwikkeld door actrice en filmmaker Sujata Day. Zij zal het scenario schrijven en het project producen. Waarover het verhaal precies zal gaan is nog niet zeker, al wordt het project omschreven als “een frisse draai aan het verhaal”. Wanneer de opnames van de film plaatsvinden en waar de film precies te zien zal zijn, is niet bekend.

(Her)bekijk de trailer van American Pie hier:

Meer
Lees meer...