Geflipte Amerikaan opgepakt omdat hij illegaal in Disney World woonde

In Walt Disney World in de Amerikaanse staat Florida werd een man opgepakt, omdat hij in volle coronacrisis binnengedrongen was in het pretpark. Hij vertelde de politie dat hij dacht dat hij zich in een “tropisch paradijs” bevond. De man zou maar liefst een week op Discovery Island in Walt Disney World vertoefd hebben.

Alle pretparken van Disney zijn momenteel gesloten in de VS (en in de rest van de wereld) door de coronacrisis. Maar liefst 43.000 werknemers zitten daardoor in een regime dat je een soort van Amerikaanse tijdelijke werkloosheid kan noemen. De indringer moet zich in juni voor de rechter verantwoorden wegens het onrechtmatig binnendringen van privaat domein.

Het is zo goed als zeker dat de man over twee gesloten, hoge poorten geklommen is om het eiland te bereiken. De politie zette een boot en een helikopter in om de man te kunnen oppakken. De man beweert nu dat hij het lawaai van de helikopter niet gehoord had, omdat hij aan het slapen was in één van de gebouwen van Discovery Island. Hij krijgt voorlopig alvast een verbod om de pretparken van Disney in de toekomst nog te betreden.

Wellicht pas in 2021 weer open

Alles wijst erop dat de parken van Disney nog het hele jaar dicht zullen blijven. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times. Financieel analist John Hodulik, directeur van de Zwitserse investeringsbank UBS, stelt dat Disney zich “in het oog van de storm” bevindt.

“De economische recessie, de noodzaak van sociale afstand, nieuwe voorzorgsmaatregelen, het gebrek aan reizen en een afkeer van de menigte zullen het bedrijf wellicht minder rendabel maken tot er een algemeen verkrijgbaar vaccin is”, staat er in het rapport van UBS te lezen. De investeringsbank degradeerde de aandelen van Disney bovendien van “kopen” naar “neutraal”.

De bank verwacht dat de pretparken van Disney in 2020 een verlies zullen incasseren van omgerekend 463 miljoen euro en in 2021 een verlies van 185 miljoen euro.

Meer controles

Disney

Disney-topman Bob Iger, die pas een stap opzij zette als CEO, zegt dat er hoe dan ook “meer controles en meer beperkingen” in de parken zullen zijn, indien ze zouden openen voor er een vaccin op de markt komt. “Zodat bezoekers zich op hun gemak voelen en veilig zijn”, zegt Iger. “Net zoals we nu een tassencontrole uitvoeren bij iedereen die onze parken binnen gaat, kan het zijn dat we daar een onderdeel aan toevoegen, zoals het meten van de temperatuur van gasten.”

Op de website van Disney is het volgend bericht te lezen: “Hoewel er nog veel onzekerheid is over de impact van Covid-19, blijven de veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers de topprioriteit van The Walt Disney Company. Als gevolg van deze ongekende pandemie en in overeenstemming met de richtlijnen van gezondheidsdeskundigen en de overheid, blijft Disneyland tot nader order gesloten. We zullen deze complexe en veranderende situatie zorgvuldig blijven evalueren.”

Meer
Lees meer...