Acteur Ansel Elgort ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

Ansel Elgort
Isopix

Ansel Elgort heeft gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres in een Twitter-post. Daarin zegt een vrouw dat de acteur haar in 2014 heeft aangerand toen ze pas 17 jaar was. Volgens Elgort klopt dat niet en hadden de twee toen een relatie.

“Ik kan niet zeggen dat ik de gevoelens van Gabby begrijp, maar haar beschrijving van de gebeurtenissen is simpelweg niet wat er is gebeurd. Ik heb nooit en zou ook nooit iemand aanranden”, schrijft Ansel Elgort in een open brief op zijn Instagram-account.

Die reactie komt er nadat de acteur vorige week is beschuldigd van seksueel misbruik in een Twitter-post die viraal is gegaan. Daarin zegt een vrouw – met het ondertussen verwijderde Twitter-account @Itsgabby – dat de acteur haar in 2014 heeft aangerand toen ze amper 17 jaar was. Elgort zelf was op het moment van de feit 20 jaar. De twee waren met elkaar in contact gekomen toen Gabby een bericht stuurde naar de acteur via Instagram en tot haar eigen verbazing de naam van zijn privĂ© Snapchat-account kreeg.

“Korte relatie”

Volgens Ansel Elgort klopt dat echter niet. In zijn Instagram-post zegt de nu 26-jarige acteur dat hij in 2014 een “korte, legale relatie met wederzijdse toestemming” had met Gabby.

Unfortunately, I did not handle the breakup well,” schrijft hij. “Ik stopte met antwoorden op haar, iets wat onvolwassen en gemeen is om iemand aan te doen. Ik weet dat deze late verontschuldiging mijn onaanvaardbaar gedrag van toen ik verdween niet goedmaakt. Als ik terugkijk op mijn gedrag, walg ik ervan en ben ik zwaar beschaamd over de manier ik mij gedroeg.”

West Side Story

Ansel Elgort is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is van zijn rollen in The Fault in Our Stars, Divergent en Baby Driver. Binnenkort speelt hij de hoofdrol in de remake van West Side Story door Steven Spielberg.

Gesponsorde artikelen