Antwerps bier De Koninck wordt eindelijk officieel Bolleke

Bolleke De Koninck
Facebook De Koninck

Het Antwerpse bier De Koninck krijgt een nieuwe naam: Bolleke. Menig Antwerpenaar zei al “Bolleke” tegen een De Koninck en daarom besloot de gelijknamige bierbrouwerij dan ook om de naam definitief te veranderen naar Bolleke.

Een van de bekendste bieren in Antwerpen is De Koninck of zoals de meeste Antwerpen het noemen: een Bolleke. Vanaf vrijdag kan je officieel een Bolleke bestellen op café. Dat maakte de Antwerpse bierbrouwerij vanmorgen bekend. Vrijdag starten trouwens ook de bekende Bollekesfeesten in Antwerpen, niet toevallig dat die naam net dan verandert.

Ontstaan De Koninck

Brouwerij De Koninck bestaat al sinds 1833 en ligt ergens op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Op het logo van de bieren en de kroonkurken zal je altijd een hand terugvinden, dat verwijst naar de stad Antwerpen. Vroeger werd namelijk vaak verwezen naar Hantwerpen als je Antwerpen bedoelde. Dat kwam omdat een mythe vertelde over Silvio Brabo, een oude soldaat, die de hand afhakte van een reus die de stad domineerde.

Het biertje De Koninck had tot 2010 verschillende smaken beschikbaar. Zo bestond er ook een blonde variant. Die werd toen afgevoerd omdat het niet genoeg succes had.

Horecapersoneel

Giphy
Giphy

De grootste reden dat de Antwerpse brouwerij De Koninck verandert van naam is dat er veel verwarring ontstond bij onervaren horecapersoneel.

Antwerpenaren zullen raar opkijken als je een “Bolleke”, De Koninck noemt. Vanaf vrijdag is dat probleem officieel verholpen. Als je dit weekend naar de Bollekesfeesten komt, probeer dan geen Antwerpenaar tegen de schenen te schoppen. Een Bolleke is een Bolleke!

Gesponsorde artikelen