Apple brengt volgende maand draadloze oplader ‘AirPower’ uit voor de nieuwe iPhones

Apple brengt volgende maand draadloze oplader ‘AirPower’ uit voor de nieuwe iPhones

Apple zou in maart z’n draadloze AirPower-oplader uitbrengen. Daarmee wordt het mogelijk om meerdere Apple-apparaten tegelijk op te laden zoals iPhones, Apple Watches en AirPods. Er wordt geschat dat de oplader zo’n 160 euro zal kosten. De releasedatum en de prijs moet nog officieel bevestigd worden door Apple.

Apple gaat volgende maand de draadloze AirPower-oplader uitbrengen in de Apple Store. Dat meldt de Japanse techwebsite Mac Otakara, een autoriteit op het vlak van Apple-nieuwtjes. Met de AirPower kan je meerdere Apple-devices tegelijkertijd opladen. Je legt de apparaten simpelweg op de mat.

Volgens Mac Otakara is er een soort doosje nodig om de AirPod-oortjes draadloos te kunnen opladen. Wanneer dat zal verschijnen, is nog niet bekend. De release van de oplader zou eventueel gepaard gaan met een evenement. De oplader zal zo’n 160 euro kosten.

apple

Qi-standaard

De AirPower werkt met de Qi-standaard voor draadloos opladen en is daarom compatibel met de iPhone 8, iPhone 8 Plus, de iPhone X en de Apple Watch Series 3. Ook de vernieuwde oplaadcase voor de AirPods zal hiermee op te laden zijn. Android-toestellen zullen niet herkend worden.

Hoe werkt Qi juist? Er is sprake van inductieladen. Daarvoor is nog steeds een stroomkabel nodig, omdat het basisstation verbonden moet zijn met het stopcontact. Helemaal draadloos is het dus niet. Er wordt toch over draadloos opladen gesproken omdat je geen kabel meer in je smartphone moet pluggen.

Het basisstation komt alleen in actie als er een geschikt toestel op wordt gelegd. Daarbij stuurt het basisstation van tijd tot tijd een testsignaal, om te controleren of er een Qi-geschikt toestel aanwezig is. De smartphone geeft hierbij een melding terug om aan te geven wat de signaalsterkte is. Daarna begint het draadloos opladen.

Nieuwe AirPods en iPhone

Enkele dagen geleden raakte ook bekend dat Apple werkt aan een nieuwe versie van de AirPods. Dat zijn draadloze oortjes. De nieuwe oordopjes zouden over een verbeterde chip beschikken. Daardoor zal het apparaat op je stem reageren. Bij de huidige AirPods dien je nog met je vinger op één oordopje te tikken. Wellicht zullen we tot 2019 moeten wachten voor de release van de nieuwe oortjes.

Volgens heel wat betrouwbare bronnen zullen de nieuwe oortjes ook nog waterdicht zijn. Ook wordt er verwacht dat Apple binnenkort de nieuwe iPhone SE 2 uitbrengt.

Gesponsorde artikelen