Left Right
scrollTop top

Apple iPhone XR best verkochte smartphone van 2019


Apple iPhone XR
© Isopix

De populairste smartphone van 2019 was de iPhone XR. Ook de tweede plaats is voor Apple met de iPhone 11. Drie modellen van Samsung vervolledigen de top vijf. Dat blijkt alvast uit gegevens van onderzoeksbureau Omdia.

Het hoog aangeschreven onderzoeksbureau Omdia publiceert ieder jaar een Smartphone Model Market Tracker rapport. Omdat wereldwijde verkoopcijfers van smartphones niet beschikbaar is, zijn onderzoeken zoals deze de beste manier om een zicht te krijgen op de smartphonemarkt.

46,3 miljoen iPhone XR’s

Uit het rapport van Omdia voor 2019 blijkt dat Apple vorig jaar maar liefst 46,3 miljoen iPhone XR’s verkocht heeft. Dat is meer dan dubbel zoveel dan de 23,1 miljoen toestellen van hetzelfde model die het in 2018 verkocht. Aangezien de iPhone XR pas eind oktober 2018 op de markt kwam, is die stijging niet onlogisch.

Op de tweede plaats vinden we de iPhone 11 terug met 37,3 miljoen verkochte exemplaren. Het toestel behaalde die verkoopcijfers op iets meer dan drie maanden tijd en lijkt dus op weg om het in 2020 nog beter te doen.

Daarna vinden we met de Galaxy A10 (30,3 miljoen exemplaren), de Galaxy A50 (24,2 miljoen) en de Galaxy A20 (19,2 miljoen) drie smartphones van Samsung. Op het eerste zicht is het opvallend dat deze goedkopere modellen het beter doen dan hun flagship Samsung Galaxy S10. Volgens Omdia valt dat te verklaren doordat er van de S10 veel verschillende versies bestaan. Deze worden in hun rapport apart geteld.

Apple en Samsung domineren

Ook de rest van de top tien wordt gedomineerd door Apple en Samsung met respectievelijk vijf en vier toestellen. Enkel de Xiaomi Redmi Note 7 weet zich op de achtste plaats tussen de twee giganten te wringen. De goedkope Note-serie is al jaren het best verkochte model van Xiaomi. Door hun groei op de Indische markt levert hen dat nu voor het eerst een plaats in top tien op.

Ook in 2018 verdeelden Apple en Samsung negen van tien eerste plaatsen onder elkaar. Toen was het Huawei dat zich er met de P20 Lite kon tussen plaatsen.

Bron: Omdia

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810