Left Right
scrollTop top

Samsung stelt jubileumeditie Galaxy S10 voor in drie versies


Samsung stelt jubileumeditie Galaxy S10 voor in drie versies

Samsung stelt ieder jaar rond deze periode zijn nieuwste versie van de Samsung Galaxy S-reeks voor en ook dit jaar is dat niet anders. Hun flagship valt dit jaar vooral op dankzij een indrukwekkend groot scherm, een verbeterde camera en heel veel ingebouwd geheugen. Opvallend is ook dat er naast de S10 en S10+ ook een S10e op de markt komt die iets kleiner en goedkoper zal zijn.

De naam van de Samsung Galaxy S10 verraadt al dat de wereldwijde marktleider toe is aan de tiende versie van zijn succesmodel. Dat viert Samsung door drie heel mooie smartphones te lanceren.

Infinity-O Display

Samsung is het eerste grote merk dat een flagship op de markt brengt zonder de zogenaamde notch bovenaan het scherm. Daardoor wordt de voorkant van je smartphone meer dan ooit bijna volledig gebruikt voor het scherm. Enkel in de rechterbovenhoek is er klein rondje (of twee bij de S10+) voorzien voor de frontcamera.

Die nieuwe display, die Samsung zelf Infinity-O Display noemt, kwam bij ons alleszins zeer goed over en zorgt bij een eerste korte test voor een heel leuke gebruikservaring. Ook de helderheid, waarbij gebruik gemaakt is van dezelfde technologie als bij de televisietoestellen van Samsung, maakt de S10 aangenaam om te gebruiken.

Superveilige vingerafdrukscanner

Ook de vingerafdrukscanner zit in het scherm ingebouwd bij de S10 en S10+. Een unieke, nieuwe technologie zou er volgens Samsung voor zorgen dat het de best beveiligde vingerafdrukscanner op de markt is. Het systeem kreeg daar ook een certificaat voor van een onafhankelijk onderzoeksbureau.

newsmonkey

Tot 5 cameralenzen

Een van de belangrijkste functies op een smartphone is tegenwoordig uiteraard de camera. Ook op dat vlak blijft Samsung niet achter bij de concurrentie. Revoluties worden er op dit moment niet gemaakt op dat vlak, maar nieuwe technologie en betere software zorgt wel voor foto’s die net nog dat tikkeltje mooier zijn.

De Samsung Galaxy S10+ doet het met vijf lenzen, drie achteraan en twee vooraan. Vooral die extra lens vooraan is leuk en geeft je extra mogelijkheden bij het maken van selfies. Bij de S10 zit vooraan maar één lens en de S10e heeft achteraan twee en vooraan één lens. Maar ook dat goedkopere model krijgt de nieuwe slimme camerasoftware mee van Samsung.

Samsung

128GB, 512GB of 1TB intern geheugen

Betere foto’s en filmpjes nemen ook meer geheugen in en dus voorziet Samsung zijn S10-reeks van meer geheugen dan ooit. Het basismodel Samsung Galaxy S10e heeft 128GB intern geheugen, bij de S10 kan je kiezen tussen 128GB en 512GB en bij de S10+ is er daarnaast ook nog een speciale versie met 1TB intern geheugen. Alle modellen hebben ook nog steeds plaats voor een geheugenkaartje tot 512GB.

Ook qua kleuren is er heel wat keuze. Alle modellen zijn beschikbaar in Prism White, Prism Black en Prism Green. De S10e heeft daarnaast nog een speciale versie in Canary Yellow. De S10+ komt ook in Ceramic Black en Ceramic White op de markt.

Samsung

Vanaf 8 maart in België, nu al pre-order

Vanaf morgen 21 februari kan je de nieuwe smartphones van Samsung pre-orderen en vanaf 8 maart zijn de S10e, S10 en S10+ effectief beschikbaar in België. De Galaxy S10e zal voor 749 euro in de winkel liggen, de Galaxy S10 start bij 899 euro en de Galaxy S10+ is te verkrijgen vanaf 999 euro. Als je voor de officiële lanceringsdatum een pre-order plaatst krijg je draadloze Galaxy Buds (149 euro) gratis erbij.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…